Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Alles over een purpistool en hoe je deze gebruikt

Alle klussers opgelet! Ben je bezig met klussen in je huis en moet je ruimtes goed isoleren? Je kan ervoor kiezen om geen professioneel bedrijf in te huren en zelf aan de slag te gaan. Dan is een purpistool onmisbaar! De isolatie van je huis is erg belangrijk en het is daarom dus belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent. Wil je voordat je begint met klussen eerst wat informatie over isolatie en purpistolen? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over isolatie, purschuim en purpistolen! 

Waar heb je een purpistool voor nodig?

We zullen bij de basis beginnen: waar heb je een purpistool eigenlijk voor nodig? Purpistolen spuiten schuim en met dit purschuim kan je ruimtes isoleren. Dit schuim kan je tussen je binnen- en buitenmuren spuiten, maar ook voor je plafonds kan purschuim heel handig zijn. Dit schuim wordt hard en vervormd daarna niet meer. Hierdoor blijft het dus goed op zijn plaats zitten. Dit schuim zorgt ervoor dat je muren of plafonds goed geïsoleerd blijven en er geen gaten ontstaan. Dit is natuurlijk heel belangrijk, want elk huis moet goed geïsoleerd zijn. 

Makkelijk in gebruik

Hoe gebruik je dan zo’n purpistool? Voordat je begint, is het aan te raden eerst de ondergrond vochtig te maken. Hierdoor kan het schuim veel beter uitharden. Dan kan je de bus op het pistool gaan zetten. Het is wel handig om de bus eerst te schudden. Dit gaat namelijk een stuk makkelijker wanneer deze nog niet aan het pistool vast zit. Als je de bus geschud hebt, kan je deze op het pistool schroeven. Dan moet je rustig het pistool vol laten lopen met het schuim. Vervolgens kan je met een soepele beweging het schuim in de voeg spuiten. Het is belangrijk dat je dit in een vloeiende beweging doet, om het schuim zo goed mogelijk te verdelen over de voeg. Gebruik niet te veel schuim, want het zal altijd nog een beetje uitzetten wanneer het schuim hard wordt.

Een purpistool schoonmaken

Als je helemaal klaar bent met de klus, kan je het purpistool weer opbergen. Het is wel handig om dit op een goede manier te doen, want anders kan je schuim uitharden in het pistool. Hierdoor zal het pistool ook verstopt raken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kan je purpistool het beste schoonmaken met een purreiniger als je deze voor lange tijd niet meer gaat gebruiken. Een purreiniger kan je gemakkelijk op het pistool schroeven. Daarna kan je beginnen met spuiten, totdat al het overgebleven schuim uit het pistool is. Ook al zal de purreiniger snel opdrogen, toch is het verstandig om je purpistool nog met een doek droog te maken. Zo weet je zeker dat alles netjes droog is. Het is aan te raden de bus met purschuim rechtop te bewaren. Zo voorkom je dat het pur aan het rubber van de bus gaat kleven. Als dit gebeurt, komt er namelijk niks meer uit de bus.

Bestel jouw kitspullen op www.kitxpert.nl