Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De juiste gradatie groeilampen

Via een oude vriend kon ik een paar groeilampen krijgen, die al een aantal jaren in gebruik waren. Ik wilde weer gaan kweken maar had nauwelijks materialen meer. Ik gebruikte dus zijn groeilampen maar ik vond het al meteen niet erg goed werken. Ik denk dat de kwaliteit was verminderd, het gaf niet de temperatuur die ik wilde, waardoor het altijd weer een gedoe was om het juiste klimaat te waarborgen. Uiteindelijk heb ik van mijn vakantiegeld nieuwe lampen gekocht, wat een verademing was.

Growexpert

De groei ging meteen zoals ik het wilde, met de juiste voedingsstoffen en watertoevoeging merk je dat het echt als een speer kan gaan. De eerste ‘oogst’ was dan ook top, nadat ik mijn nieuwe lampen had geïnstalleerd. Het is wel een leuk werk, ergens vind ik het ontzettend leuk om alles te kunnen controleren. Wel is het hard werken, ik ben er vaak uren per dag mee bezig. Maar omdat ik er zoveel plezier aan beleef is het een genot om het te doen. Ik word er op de een of andere manier rustiger van. Dat doet dus ook weer goed voor je gemoedstoestand. Ergens denk ik dat je altijd een goede hobby moet hebben om echt tot rust te komen, dat is dus flink belangrijk.