Een kitlaag aanbrengen als finale van je bouwproject
Aan het einde van bijna elk bouwproject moet je nog een kitlaag aanbrengen om de laatste naden netjes weg te werken. Dat lijkt best lastig, maar als je de goede soort kit gebruikt en de naden fatsoenlijk hebt schoongemaakt valt het wel mee. Naden schoonmaken wil zeggen dat je eerst de oude kit los krabt met een mesje. Daarna gebruik je een siliconenreiniger om de restjes te verwijderen. Voor een laatste reinigingsbeurt gebruik je een pluizige doek met allesreiniger. Een goede basis voor een nette kitnaad aanbrengen is nu gelegd. Daarna zoek je de juiste soort kit uit.
De beste kit voor een kitlaag aanbrengen binnenshuis
Kit is leverbaar in enorm veel varianten. Het kan soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Breng eerst een schifting aan door te bepalen of je kit voor buiten of binnen nodig hebt. Bij kit voor binnen heb je de keuze uit acrylaatkit en siliconenkit. Die laatste gebruik je alleen op vochtige plekken, zoals op het aanrecht en in de badkamer. Op alle andere plekken moet je een acryllaat kitlaag aanbrengen. Die is geschikt om scheuren op te vullen en kan tamelijk goed worden geschilderd.
Buitenshuis een kitlaag aanbrengen
Voor buitenshuis kit aanbrengen is de keus een stuk groter. Dit zijn de meest gebruikte soorten kit. Een aquablokker kit aanbrengen doe je op plekken waar een waterdichte afdichting nodig is, zoals bij betonnen funderingen en in kelders. Een constructie kitlaag aanbrengen wordt gedaan om scheuren te dichten. Deze kit vormt een elastische laag. Glaskit wordt gebruikt om ruiten op hun plek te houden. High Tack Kit is een bijzondere kitsoort waarmee je dingen aan elkaar kunt plakken. Een kitlaag aanbrengen buitenshuis doe je dus bij voorkeur met één van deze vier genoemde soorten kit.