Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Tip: het mooiste kunstgras is mooier dan het mooiste echte gras

Vandaag een misschien wat verrassende bijdrage voor iemand met zulke groene vingers. Verbazing viel mij echter ten deel toen ik onlangs het mooiste kunstgras zag liggen – mooier dan ik ook in echt gras had gezien. Deels vind ik het plezierig om lekker te tuinieren, doe ik het voor de activiteit zelf, die immers rustgevend is. Een ander deel van mij gaat echter voor het resultaat, voor de trots die ik heb als ik over mijn tuin spreek, voor het aangezicht en het lekker leven in de achtertuin.

Allerlei toepassingen en varianten van artificieel gras

Nu moet ik echter toch kwijt het mooiste kunstgras te hebben gezien en hiervan toch zeer zeker onder de indruk te zijn geweest. Zozeer zelfs, dat ik besloot toch maar stil te staan bij enkele voorbeelden van kunstgras die je zomaar in het leven tegen kunt komen – misschien zelfs wel zonder te realiseren dat je hier met een onechte variant te maken hebt. Laten we beginnen bij een welbekend voorbeeld: het altijd groene gazon.

25

Wist je echter dat dit in het gros van de gevallen puur en alleen komt door het gebruik van nep gras – en dus niet door zogenaamd groene vingers van de eigenaars van datzelfde gazon? Een zwembad in de achtertuin is natuurlijk deels een statusobject – en niets detoneert meer met een prachtig zwembad als bovenstaand voorbeeld dan een gazon dat er niet netjes bijligt of in de wintermaanden zelfs volkomen verdwenen is. Bovendien: je wilt natuurlijk geen modder rondom je bad hebben, iets dat normaal gesproken geheid gebeurt, gebruik je geen kunstgras.

14

Super handig vind ik het persoonlijk dat je ook op een dakterras een groen gevoel kunt creëren met het gebruik van artificieel gras. Normaal moeten deze huizenbezitters het altijd ontzien – maar dat behoort inmiddels volledig tot de verleden tijd.

10

Bijzonder origineel is het voorts het gras eens in een geheel andere kleur te laten uitvoeren dan gebruikelijk is. Wie zegt dat gras per se groen hoeft te zijn? Toch ook zeker het mooiste kunstgras denkbaar!