Wonen & Tuin

adem het goede leven in

3 leuke interieur ideeën

interieur

We hebben voor jou 5 leuke, verschillende en soms wat uitdagende interieur ideeën op een rij gezet. Met deze ideeën kan je gemakkelijk je hele huis aanpassen of alleen een specifieke kamer. Naast een aantal standaard aanpassingen hebben we ook gekeken naar uitdaging. Vaak vind je uitdaging is soort materialen of kleur. Dit is dan ook direct onze eerste tip.

#1: Verander de kleuren van je interieur

Nu denk je vast: Ja maar ik kan toch niet al mijn meubels vervangen en andere kleur meubels kopen? Dat klopt, en daarom geven we je een aantal tips die niet te veel kosten maar wel direct een leuke look geven. Onze eerste tip is: Ga voor andere kleur kussen. Voornamelijk sierkussen kunnen je huis erg leuk opfleuren. Denk bijvoorbeeld aan gele kussens. Dit is een kleur die je met veel andere kleuren kan combineren en daarom is het niet heel lastig om deze kussen toe te voegen aan je interieur.

Naast kussen kan je ook veel gebruik maken van kleedjes en accessoires. Dit doe je door bijvoorbeeld door een leuk kleedje op de bank te leggen.

#2: Ga voor klein en veel

Heb je een aantal meubelen staan maar is je interieur nog niet helemaal aangekleed. Je kan heel gemakkelijk een aantal kleine meubels/accessoires (zoals bijzettafeltjes) in je huis zetten die er voor zorgen dat je huis gevuld wordt. Wanneer je dit doet is het ook direct leuk om meerdere attributen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan wandaccessoires (voor aan de muur) of leuke kleine spulletjes voor in de vensterbank.

#3: Ga voor een complete verandering

Ben je klaar voor een gehele verandering? Bijvoorbeeld omdat je gaat verbouwen of om dat je net verbouwd hebt en je meubilair nu aan de beurt is? Dan is het leuk om voor iets geheel anders te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een industriële look. Gebruik veel zwart staal en rouwe meubelen. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker betonvloeren. Dit lijkt in eerste instantie saai. Maar wanneer je het goed aankleed dan kan het erg stoer uit zien.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Ga dan opzoek naar inspiratie. Via Pinterest kan je veel inspiratie opdoen over verschillende onderwerpen. Vaak krijg je dan een leuk beeld van hoe jij jouw huis kan aankleden en of dit ook bij jou past. Een tip: Houdt rekening met de oppervlakte van je eigen woning ten opzichte van een woning op de foto. Dit kan namelijk nog wel eens erg verschillen waardoor je iets anders krijgt dan dat je verwacht had.