Wonen & Tuin

adem het goede leven in

3 tips voor het kiezen van de beste hovenier voor jouw tuin

Wanneer je op zoek bent naar iemand die jouw tuin kan onderhouden, verbouwen of een compleet nieuwe tuin voor je kan aanleggen, dan wil je dat natuurlijk niet zomaar door de eerste de beste laten doen. Je tuin is een belangrijk onderdeel van je huis en het is belangrijk dat je een hovenier vindt die bij jou en je tuin past. In dit artikel geef ik je enkele tips voor het vinden van de beste hovenier voor jouw tuin. 

Kies een hoveniersbedrijf uit de buurt

Allereerst is het slim om voor een hoveniersbedrijf uit de buurt te kiezen. Misschien ken je zelfs wel een hoveniersbedrijf persoonlijk, dan maakt dat de keuze een stuk makkelijker. Door voor een hovenier uit de buurt te kiezen bespaar je een hoop voorrijkosten, maar kun je er ook vanuit gaan dat de hovenier de tuinen en de ligging kent in jouw buurt. Hierdoor heeft dit hoveniersbedrijf al een voorsprong op een bedrijf van verder weg en kan hij jouw tuin waarschijnlijk helemaal naar wens maken.

Kijk naar de specialismen

Daarnaast is het goed om voor jezelf na te gaan wat je precies wilt laten doen en wat voor hovenier je daarvoor zoekt. Wil jij bijvoorbeeld een hovenier die ook jouw nieuwe tuin kan ontwerpen, dan zul je op zoek moeten gaan naar een hovenier die dat gedeelte ook daadwerkelijk voor je kan doen. Kijk daarnaast ook naar specialismen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van bestrating. Soms staat er duidelijk op een website wat een hovenier precies doet en waar zij in uitblinken, maar het is ook goed om het gesprek aan te gaan en je verwachtingen te bespreken. Daarnaast is het nooit verkeerd om reviews te lezen of om eerdere projecten te bekijken.

Kies iemand die je vertrouwt

Als laatste wil ik je meegeven dat het belangrijk is dat je de hovenier in kwestie vertrouwt. Dat klinkt misschien makkelijker dan het is. Een klik is al een heel belangrijke aanleiding voor het vertrouwen van iemand, maar het gesprek aangaan over je wensen en verwachtingen is ook erg belangrijk. Op basis hiervan kun je aanvoelen of de hovenier hier ook aan kan voldoen. Ken je een hovenier persoonlijk, dan weet je waarschijnlijk al of je die persoon jouw tuin kunt toevertrouwen. Dit kan het soms makkelijker maken. Ook voor dit punt kan het goed zijn om reviews en andere projecten te bekijken.