Wonen & Tuin

adem het goede leven in

3 tips voor het organiseren van jouw winterbarbecue

De meeste mensen denken in de winter niet meteen aan het organiseren van een barbecue, maar een barbecue is helemaal niet gebonden aan een periode. Je kunt dus prima ook in de winter een barbecue organiseren voor je vrienden en familie. Je zult misschien wel een paar dingen anders aan moeten pakken dan in de zomer. In dit artikel geef ik je enkele tips voor hoe je de organisatie van jouw winterbarbecue aan kunt pakken. 

Hou rekening met het weer

Hoewel je in Nederland altijd rekening moet houden met het weer, is dat in de winter net even wat belangrijker. De kans op neerslag is dan namelijk een stuk groter en het is vaak ook een stuk kouder dan in de zomer. Het is daarom slim om hier vast wat voorzorgsmaatregelen voor te nemen, zodat je gasten en jijzelf niet compleet in de kou en regen staan. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een partytent, zodat iedereen droog staat. En regel buitenkachels of heaters om iedereen warm te houden. Eventueel kun je ook nog dekentjes neerleggen, zodat deze voor iedereen te pakken zijn. 

Bewaar het eten en drinken buiten

Wanneer het buiten toch koud is, kun je hier maar beter goed gebruik van maken. Zo hoef je het eten en drinken echt niet de hele tijd in de koelkast te bewaren, maar kun je het ook gewoon buiten neerleggen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van hoe koud het buiten is, maar meestal is het voor de drankjes wel koud genoeg. Scheelt je ook weer de hele tijd naar binnen en buiten lopen en het zorgt ervoor dat je gasten ook zelf drinken kunnen pakken.

Denk ook aan de winterse lekkernijen

Waar je in de zomer misschien eerder zou kiezen voor stukjes meloen en lekkere koude drankjes, kun je bij je winterbarbecue ook aan winterse lekkernijen denken. Kies bijvoorbeeld voor chocolademelk en marshmallows. Vergeet uiteraard ook de glühwein niet in te slaan. Let ook op welk vlees je in de winter gebruikt voor je barbecue. Het duurt in de winter namelijk wat langer voor het vlees klaar is, daarom kun je beter voor dunne stukken vlees of voorgegaard vlees kiezen. Deze zijn sneller klaar en daardoor hoeven je gasten niet zo lang te wachten op hun stukje vlees. Houd de klep van de barbecue zo dicht mogelijk, daardoor wordt de barbecue sneller warm en houdt deze de warmte beter vast.