Wonen & Tuin

adem het goede leven in

5 dingen die je echt in je tuin moet hebben

De tuin hoort bij je huis. Je moet er daarom voor zorgen dat je je thuis voelt in de tuin. Dat kan je bijvoorbeeld doen door activiteiten in de tuin te doen. Verder is de tuin een rustige omgeving waar de natuur tot leven komt. Die omgeving kan je zelf helemaal inrichten met een aantal dingen die je echt in je tuin moet hebben. 

Een moestuin

Voor de tuinders onder ons mag een moestuin niet ontbreken. Je kan het beste klein beginnen en dan kijken of het wel echt wat voor jou is. Wel heeft een eigen moestuin veel voordelen. Je bespaart namelijk veel op groenten en fruit omdat je het nu zelf gaat kweken. Ook zorgt het ervoor dat je in beweging blijft en dus gezond bezig bent. Je hebt veel vrijheid omdat je zelf mag bepalen wat je in je tuin wilt planten.

Fruitbomen

Sommige mensen willen ook hun eigen eten kweken maar hebben geen zin in al het werk. Dan kan je ervoor kiezen om fruitbomen in je tuin te plaatsen. Fruitbomen hoef je alleen water te geven en uiteindelijk te plukken. Dat vraagt dus veel minder tijd dan een moestuin. 

Speelgoedtoestel

Voor als je kinderen hebt (of niet) mag een speelgoedtoestel natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Je zorgt ervoor dat kinderen een reden hebben om naar buiten te gaan. Zo lukt het je toch om ze uit hun digitale wereld te halen. 

Jacuzzi

Iedereen droomt ervan om een jacuzzi te kopen voor in zijn tuin. Iedereen ziet een jacuzzi als een luxeproduct voor in huis. Maar het is veel meer dan dat! Jacuzzi biedt zowel lichamelijke als psychische voordelen. Zo vermindert de jacuzzi stress en helpt het met het ontspannen van het lichaam. De meeste mensen hebben na het sporten last van spierpijn met de jacuzzi is dat verleden tijd. Ook herstellen blessures sneller. Goede redenen dus om een jacuzzi aan te schaffen.

Loungehoek 

Natuurlijk mag een loungehoek niet ontbreken. Een loungehoek zorgt voor gezelligheid omdat iedereen bij elkaar zit. Verder is het leuk om een vuurkorf in het midden te zetten. Dat zorgt voor de enige warmte s’avonds. Daarnaast kan je er ook enkele dekentjes en kussentjes plaatsen zodat het lekker knus wordt. Zo ga je je helemaal thuis voelen in de tuin.