Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Aandachtspunten bij oplevering van nieuwbouw

oplevering nieuwbouw

Wanneer eindelijk jouw nieuwbouwwoning af is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhuizen. Nieuwbouwwoningen zijn echter nooit perfect en er zijn dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wil je precies weten wat de gebreken zijn van jouw nieuwbouwwoning? Dan kun je een opleveringskeuring aanvragen bij Huiskeur. Lees verder om erachter te komen op welke aandachtspunten je zeker moet letten.

Veel vocht

Nieuwbouwwoningen zitten vaak vol met vocht. Dit komt vooral omdat er veel materialen gebruikt worden die voor een groot deel uit water bestaan, zoals cement en beton. Wanneer een nieuwbouwwoning gebouwd wordt, komt het natuurlijk ook in aanraking met allerlei weersomstandigheden. Het kan daarom een tijdje duren voordat al het vocht uit de muren is getrokken. Het is daarom belangrijk om nog niet meteen te beginnen met schilderen en te wachten totdat de muren helemaal droog zijn.

Goede ventilatie

Om dit vochtprobleem op te lossen, is het belangrijk om goed te ventileren. Zet in het begin dus regelmatig de ramen en buitendeuren open, behalve als het buiten ook erg vochtig is. Door goed te ventileren zal het vocht sneller uit de muren en vloeren trekken.  

Wees voorzichtig met de vloerverwarming

Heb je een nieuwe vloerverwarming laten plaatsen? Dan is het erg verleidelijk om deze meteen lekker hoog te zetten. Dit kan echter voor grote problemen zorgen. Het is dus belangrijk om de instructies van de vloerverwarming goed te volgen. Wanneer de warmteverschillen te groot zijn, kunnen er namelijk scheuren in de vloer ontstaan. 

Schoonmaken met niet veel water

Wanneer er nog veel vocht in het huis zit, is het niet slim om te veel water te gebruiken bij het schoonmaken van de vloeren en muren. Het water kan dan namelijk in de vloeren trekken, waardoor het droogproces nog langer duurt. Maak dus zo veel mogelijk gebruik van stoffers, bezems en stofzuigers om de viezigheid op te ruimen. 

Kies voor een opleveringskeuring

Om erachter te komen wat de gebreken zijn van de nieuwe woning, kun je ook een opleveringskeuring aanvragen. Deze gebreken kunnen dan snel door de makelaar opgelost worden waardoor jij zo snel mogelijk in kunt trekken.