Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Alles wat je moet weten over een diamond painting maken

Het maken van een diamond painting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat je er tegenwoordig haast elk tafereel mee kan maken. Bovendien is het zo dat aan de slag gaan met een diamond painting eigenlijk twee concrete voordelen met zich meebrengt. In eerste instantie is het namelijk lekker ontspannend om ze te maken, maar daarnaast kan ze na afloop ook dienstdoen als een prachtig object voor in je interieur. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het maken van een diamond painting, maar zou je er eerst graag nog wat meer over te weten willen komen? In dat geval kunnen we alleen maar zeggen dat je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent!

Keuze uit twee verschillende soorten diamond paintings

Het eerste wat je zal moeten doen wanneer je met een diamond painting aan de slag wil gaan is natuurlijk een keuze maken uit de verschillende soorten die op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak eigenlijk een onderscheid tussen twee opties, namelijk: 

  1. De standaard diamond paintings die beschikken over een standaard ontwerp; 
  2. De maatwerk diamond paintings die zijn gemaakt met eigen beeldmateriaal; 

Veel mensen zijn op zoek naar een bijzondere manier om bijvoorbeeld hun trouwfoto in hun interieur te integreren. Je zou er dan wel voor kunnen kiezen om dat te doen door middel van een gewoon canvas, maar echt bijzonder is dat niet. Dat geldt wel voor een diamond painting die wordt gemaakt met jullie trouwfoto als afbeelding. Jullie kunnen er in eerste instantie voor kiezen om deze samen te maken waarna ze vervolgens een mooi plaatsje kan krijgen in jullie interieur. Op deze manier sla je in de praktijk twee vliegen in één klap. 

Wat heb je nodig om een diamond painting te maken?

Het spreekt voor zich dat je nood hebt aan verschillende zaken voor wat het kunnen maken van een diamond painting betreft. In principe gaat het hierbij om: 

  1. Een diamond painting pakket; 
  2. Een pincet om de steentjes te plaatsen; 
  3. Verdeelzakjes of verdeelbakjes om de steentjes te kunnen sorteren; 

Bovenstaande betekent echter niet dat er op de markt niet nog heel wat andere zaken ook zijn terug te vinden die je kunnen helpen bij het maken van een diamond painting. Dat is namelijk wel degelijk het geval. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan: 

  • Een speciale roller voor het aandrukken van alle steentjes op je canvas; 
  • Een light pad welke kan helpen om je diamond painting ’s avonds te maken; 

Bovenstaande diamond painting accessoires kunnen in principe best interessant zijn, maar zijn eigenlijk nooit een vereiste. Je kan dan ook volledig zelf bepalen of je graag het extra geld ervoor wil uitgeven of niet. Is dat niet het geval? Dan zal je daarom absoluut niet minder plezier beleven aan het maken van jouw prachtige diamond painting. Wat je wel nog moet voorzien? Dat is een vlakke ondergrond! Een diamond painting maken op een ondergrond die niet vlak is, is in de praktijk namelijk zelden of nooit een goed idee!