Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Balkonkast voor veel opslagruimte

balkon loungeset

Als je in een appartement woont heb je meestal minder opbergruimte dan iemand die in een huis woont. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van alle ruimte die je hebt. Het plaatsen van een balkonkast, ook wel opslagkast genoemd, kan ervoor zorgen dat je meer opbergruimte hebt in het appartement, omdat je op het balkon bepaalde spullen kan opbergen in een kast. Er is keuze uit erg veel verschillende soorten kasten en verschillende maten. De opslagkasten zijn geschikt voor een balkon, maar ook voor op een dakterras of in een tuin.

Balkonkast voor de CV ketel

Wanneer je in een appartement woont moet je vaak gebruik maken van alle ruimte die je hebt. Een CV ketel neemt vaak erg veel ruimte in beslag. Een cv kast is dan de ideale oplossing als je meer opbergruimte in huis wil. Je plaatst de cv kast op je balkon, dakterras of in de tuin. Hierdoor komt er veel ruimte vrij in de woning zelf die je weer ergens anders voor kan gebruiken. De cv kast wordt speciaal gemaakt om er een CV-ketel in te kunnen monteren. De balkonkast is volledig geïsoleerd en is bestand tegen elk weer, door de bijgeleverde vorstbegrenzer. De plaatsing van de kast wordt gedaan in samenwerking met een installatiebedrijf van CV ketels, zodat er een garantie is dat alles goed en veilig wordt gemonteerd. De vorstbegrenzer is erg belangrijk, omdat die aanspringt op de ingestelde temperatuur, om tegen vorst te beschermen. 

De voordelen van een kast op je balkon

Een balkonkast heeft erg veel voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld meer opbergruimte. Een ander voordeel van een opbergkast is dat je de kast volledig naar eigen wens kan samenstellen. Je kunt kiezen voor één of twee deuren, de kleur, de hoogte etc. De keuze in de kleur en hoogte is erg belangrijk, zodat je zeker weet dat de kast goed past bij de rest van het huis en dat de kast goed past op je balkon, dakterras of in de tuin. Het isoleren van de kast kan ook erg voordelig zijn, als je er spullen in legt die slecht tegen een lage temperatuur kunnen, zoals een CV-ketel. Denk er dus voordat je de kast gaat bestellen goed over na, wat de functie wordt van de kast.

Verschillende soorten kasten

Zoals al eerder is benoemd worden de balkonkasten geleverd in verschillende maten en kleuren. De kast is volledig samen te stellen naar wens. De balkonkasten worden per paneel geleverd. Naar eigen keuze kun je kiezen voor een enkel front en dat naar behoefte aanvullen met één of twee zijkanten, afhankelijk of de kast vrijstaand is. Het dakje van de balkonkast wordt voorzien met een overstek van minimaal één centimeter, zodat er geen water op het dakje blijft staan en het materiaal niet gaat rotten.

Opbergkist

Als je geen balkonkast wilt hebben op je balkon, is het ook mogelijk om een opbergkist te nemen. Hierin kun je dan bijvoorbeeld buitenkussens en terras accessoires in opbergen. Het is eventueel ook mogelijk om zelf van deze kist een bankje te maken. Zo maak je goed gebruik van de ruimte die je hebt. De opbergkist wordt gemaakt van een aluminium frame, zodat de kist volledig waterdicht is.