Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Bomen en snijbloemen

Het hebben van een tuin is een groot genot voor velen. Echter, brengt het wel met zich mee dat je er veel tijd in moet stoppen om alles eruit te halen. In dit artikel zullen tijd besteden aan snijbloemen, op welke manier deze goed verwerkt kunnen worden. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed boombescherming. Op deze manier proberen we je een beetje op gang te helpen bij het plezier vergroten van de tuin.

Hoe snijbloemen te houden

Verwerking van een snijbloem is best een lastige klus. De bloemen moeten op een juiste manier afgeknipt worden, te weten, zo lang mogelijk en met een rechte steel. De bloemen die een knik hebben in de steel zullen het op de vaas later minder goed doen. Doordat water minder goed naar bloem zelf wordt gezogen. Ook is het van belang de bloemen met een zekere voorzichtigheid te behandelen. De bloem is namelijk het gevoeligste onderdeel van de plant. Mocht je de bloemen zelf op de vaas willen zetten snij ze dan schuin af, mocht u ze willen weg geven snij ze dan niet schuin af, maar geef dat wel aan bij degene die het ontvangt. Op die manier blijven de bloemen het moest.

Hoe een boom te beschermen

Een boombeschermen is onder sommige omstandigheden van groot belang. Bij strenge winters zijn er bomen die bescherming nodig hebben. Maar soms ook bij grote hoeveelheden uv-licht. Zeker als er ook nog beschadigingen zitten in bast van de boom dan is boombescherming van het grootste belang. Doe je dit niet dan kan het gebeuren dat de boom ziek wordt en soms gebeurt het zelfs dat een boom dood gaat. Zorg dan ook in deze gevallen voor de juiste zorg. We hopen met dit artikel een beetje meer inzicht te hebben kunnen geven in het onderhoud van de tuin met betrekking tot snijbloemen en bomen.