Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Brandhout, dat moet je goed drogen.

Bijna iedereen geeft er de voorkeur aan om zijn eigen brandhout te hebben, in plaats van dat hij de materialen voor een mooi vuur elke keer dat je maar wilt, moet kopen. Nu het weer kouder wordt, beginnen steeds meer mensen brandhout in te slaan, zodat ze een comfortabel vuur in hun open haarden kunnen hebben. Hout kloven kan je het best met een houtklover doen, dit kost weinig kracht en gaat sneller dan met een bijl! Bij kouder weer komt er echter vaak meer regen en sneeuw, waardoor het brandhout dat je buiten hebt liggen kan doordrenken.

Een van de ergste dingen die met uw brandhout kunnen gebeuren, voordat u er daadwerkelijk gebruik van maakt, is dat het brandhout nat en drassig wordt. Doorweekt brandhout vat niet goed vlam, en het kan uiteindelijk een thuis worden voor een groot aantal insecten en ongedierte die niemand echt naar binnen wil brengen. Gelukkig zijn er manieren waarop u uw brandhout kunt drogen, zodat het weer kan worden gebruikt.

Bovendien kan brandhout verschillende hoeveelheden tijd nodig hebben om te drogen, afhankelijk van factoren zoals hoeveel water het hout heeft opgenomen, het soort hout en de toestand van dat hout. U zou een idee moeten hebben van hoe lang het duurt voordat brandhout is opgedroogd en wat u kunt doen om het proces zo veel mogelijk te versnellen als u haast heeft.