Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De mooiste tuin bouw je helemaal zelf

Zeiden we nou ‘bouw’? Even teruglezen. Ja, dat staat er toch echt. Zo’n tuin is namelijk niet alleen een kwestie van aanleggen maar ook van aanpassen met verschillende handige constructies.

Daar moet je dan natuurlijk wel de ruimte voor hebben, dat is zeker waar. En de bouwsels moeten ook een duidelijke functie meekrijgen. Je kan natuurlijk wel een hele blokhut neer gaan zetten, maar wanneer je daar helemaal niks mee doet verder, is dat zonde van de tijd, moeite en centen.

Maar hier gaan we uiteraard niet vanuit. Nee, de constructies die we hieronder bespreken hebben allemaal wel hun nut, absoluut. En wie weet ontbreekt minstens één ervan wel aan jouw woongeluk!

Vlonder

Leuk, die tegel terrassen. Zeker wanneer ze niet in zo’n standaard patroontje liggen. Je krijgt echter wel onvermijdelijk te maken met onkruid, wat je dan weer met een tuinmes en/of met azijn te lijf moet gaan. Is er dan echt geen handiger manier om dat probleem op te lossen?

Nou, we hebben er zelfs eentje waarmee je dit euvel voorkomt! Namelijk door voor houten planken, balken en speciale vlonderschroeven in plaats van stenen tegels op losse grond te kiezen. Zeker wanneer je ook drainage hebt aangelegd om de grond stevig te houden en een worteldoek onder de constructie om de groei van onkruid onmogelijk te maken. Het resultaat is een sfeervol geheel dat je volledig naar wens in kunt richten!

Schutting

Andere mensen moeten maar eens gaan leren te respecteren waar jouw erf begint en eindigt! Dit doe je onder andere door een houten schutting te bouwen. Hiermee maak je het potentiële pottenkijkers ontzettend lastig en weet iedereen binnen én buiten je erfgrens waar ze wel of niet mogen gaan en staan.

Overkapping

Het weer kan altijd roet in je eten gooien. Of in ieder geval een poging daartoe wagen. Zorg dat het daarbij blijft door een comfortabele overkapping neer te zetten. Hier neem je je toevlucht wanneer de zon toch echt te fel en warm wordt, of wanneer een regenbui toeslaat terwijl de temperatuur nog wel aangenaam is. Jij bepaalt wanneer en hoelang je buiten wilt zitten en niemand anders!