Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De voordelen aan laminaat

Laminaat is al een hele poos een ontzettend populaire vloersoort. Dat is ook niet zo raar, want de voordelen van een laminaatvloer zijn reuze. Het is soms lastig om een keuze te maken wat je nou precies wil. Zeker binnenshuis kan deze keuze soms onmogelijk lijken, omdat er zoveel keus is. Daarom bespreken wij vandaag graag met je alle voordelen aan laminaat. We hopen hierdoor de keuze wat gemakkelijker te maken voor je.

Kleurvast en vocht

Het eerste en een van de meest grote voordelen aan laminaat, is dat het kleurvast is. Hout kan bijvoorbeeld verkleuren na te veel blootstelling aan de zon, maar met laminaat is dit niet mogelijk. Daarbij is laminaat ook een stuk vochtbestendiger dan hout. Als je weet van je huis dat er een aantal ruimtes erg vochtig zijn, zou je er zelfs nog voor kunnen kiezen om een laminaatvloer aan te leggen die speciaal is gemaakt voor vochtige ruimtes. De naden tussen de planken kunnen verlijmd worden zodat vocht niet eens de kans krijgt om erin te trekken.

Variatie

Wat bij vele in de smaak valt qua stijl in een huis, is variatie. Er zijn een aantal dingen die je op elkaar moet afstemmen, maar variatie houdt het wel lekker speels. Het grote voordeel aan laminaat is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel verschillende stijlen en kleuren. Je hebt dus veel keus en daardoor is de kans een stuk groter dat jouw specifieke wens ertussen zit. Als je toch in je hoofd had zitten dat je een soort tegel grond wilde hebben, niet getreurd! Met laminaat heb je zelfs de keuze om te kiezen voor tegel imitatie, waardoor je alsnog deze stijl kan overbrengen in je huis.

Het plaatsen

Iets waar je misschien niet als eerste naar omkijkt, is het plaatsen van de vloer waar je voor kiest. Je kan dit natuurlijk altijd laten uitbesteden, maar dit is nogal onnodig als je het zelf gemakkelijk kunt doen. Het grote voordeel aan laminaat is dan ook dat het een gemakkelijke plaatsing heeft. Je kunt dit dus zonder problemen zelf plaatsen. Juist omdat laminaat zo populair is, beschikken de meeste laminaatvloeren over een ontzettend simpel kliksysteem. Dit houdt dus ook in dat je geen lijm nodig hebt, maar de planken eenvoudig in elkaar kan klikken. 

Onderhoud

En last but not least: het onderhoud van een laminaatvloer. Dit is zeer gemakkelijk en vraagt ontzettend weinig van je tijd. Eigenlijk is alleen stofzuigen en dweilen al voldoende. Daarbij is je laminaatvloer ontzettend makkelijk vrij te houden van stof, waardoor het ook een goede keuze is voor mensen met allergieën!