Wonen & Tuin

adem het goede leven in

De voordelen van LED verlichting

Steeds meer mensen en bedrijven stappen over op LED-verlichting. In nieuwbouwhuizen zie je led inbouwspots en op kantoren worden alle oude lampen vervangen door nieuwe led lampen. Maar wat is LED-verlichting eigenlijk? En wat zijn de voordelen?

Wat is LED verlichting?

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode, wat letterlijk staat voor een elektronisch component. Simpel uitgelegd betekent dit dat een LED-lamp licht gaat geven wanneer er stroom richting de lamp wordt gestuurd. LED-verlichting wordt steeds meer verkocht, in vergelijking met gloeilampen en halogeenlampen. Steeds meer mensen kiezen voor LED panelen, inbouwspots of andere vormen van LED-verlichting. Dit komt doordat deze manier van verlichting ontzettend veel voordelen heeft en veel mogelijkheden biedt.

Alle voordelen op een rijtje

LED-verlichting kent dus veel voordelen. Zo is het energieverbruik van LED-verlichting heel zuinig. Op deze manier bespaar je energiekosten en draag je ook nog eens bij aan een goed milieu. Naast het zuinige energieverbruik, gaan deze lampen ook nog eens heel lang mee in vergelijking tot een gloeilamp of halogeenlamp. Dit zijn al twee grote voordelen. Daarnaast zijn er ook nog eens wat leuke extra’s. Zo is LED-verlichting er in allerlei verschillende kleuren. Het saaie ‘gewone’ licht is dus verleden tijd, wanneer je je huis om kunt toveren tot een kamer met lichtshow. Wanneer je deze lichtshow nou ook nog eens vanaf je bank wilt bedienen, kun je de LED-verlichting gebruiken als slimme verlichting. Met een bepaalde app kun je dan alle lampen gemakkelijk bedienen vanaf de bank, ideaal dus. Er zijn dus genoeg redenen te noemen waarom je zou moeten kiezen voor LED-verlichting.

Voor particulieren en bedrijven

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor LED-verlichting. In een bedrijfspand wordt vaak veel licht gebruik, waardoor de rekening van de energiekosten soms schrikbarend hoog kan zijn. Ook proberen veel bedrijven steeds bewuster bij te dragen aan het milieu. Deze twee punten zijn dan ook voor veel bedrijven de reden waarom zij overstappen op LED-verlichting. Deze verlichting is milieubewust en kostenbesparend. Daarnaast gaan de lampen dus ook nog eens langer mee. Dit scheelt weer een hoop tijd in het vervangen van alle lampen in een bedrijfspand. Door simpelweg te kiezen voor andere verlichting, krijg je dus drie grote voordelen bij deze eenmalige investering. 

Er zijn dus verschillende redenen waarom zowel bedrijven als particulieren kiezen voor LED-verlichting. Het is kostenbesparend, milieubewust en de verlichting gaat ook nog eens langer mee waardoor het een hoop tijd scheelt in het vervangen van de lampen. Genoeg voordelen om dus voor LED-verlichting te kiezen.