Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Dit heb jij deze zomer nodig om je tuin bij te houden

De zomer staat weer voor de deur en dan wil je natuurlijk dat je tuin er goed bij staat en je dus heerlijk kunt gaan genieten in jouw tuin. Toch is dit werk lang niet altijd een pretje, helemaal wanneer je niet het juiste tuingereedschap ter beschikking hebt. Maar welk tuingereedschap heb je nou echt nodig voor in de tuin en welk gereedschap kun je beter links laten liggen? Als doorgewinterde tuinman of vrouw weet je dat waarschijnlijk, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom is het dus goed te weten wat jij deze zomer nodig gaat hebben. Van een Husqvarna bladblazer tot een goede heggenschaar, wij zetten het voor je op een rijtje.

Van schaar tot schop

Een aantal onderdelen kunnen zeker niet ontbreken binnen jouw tuingereedschap verzameling. Twee van de belangrijkste onderdelen hiervan zijn een goede snoeischaar en een degelijke schop. Een kleine snoeischaar is onmisbaar om takjes af te knippen en zo je tuin makkelijk bij te werken, zoek wel uit wat de situatie in jouw tuin is en of je misschien een grotere snoeischaar nodig hebt. Dan een schop, dit spreekt redelijk voor zich, in elke tuin is een schop onmisbaar, of het nou is om een tegel te verleggen of om de grond om te spitten, een schop kan altijd nodig zijn. Verder is een goede heggenschaar ook essentieel wanneer je een haag hebt. Met een Gardena heggenschaar kun je zelf de hoogte van je haag bijhouden. 

Extra benodigdheden in de tuin

Ook zijn er dan natuurlijk nog extra benodigdheden in de tuin, die in sommige gevallen essentieel zijn maar in andere gevallen slechts voor specifieke tuinen nodig zijn. Een onkruidsteker, een hark en een paar handschoenen zijn bijvoorbeeld in elke tuin onmisbaar. Daarentegen zijn een kruiwagen en een emmer in veel tuinen misschien overbodig door de grote van de tuin maar toch nog steeds van groot belang voor het wegbrengen van groen uit de tuin bijvoorbeeld. Zo is er dus voor elk klusje wel het juiste tuingereedschap te vinden, zodoende kun jij jouw tuin ook deze zomer mooi op orde houden.