Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Edelglas, de expert in glas in lood

1Vandaag een bijdrage van mijn kant over zowel een product als een bedrijf dat ik zou willen aanbevelen. De firma Edelglas namelijk, levert verreweg de beste restauraties en plaatsingen van glas in lood van heel Nederland. Geen wonder dus ook dat ze door het hele land opdrachten hebben – en onlangs ook in mijn nederig stulpje.

De specialist in glazen deuren en ramen

Ik heb deze specialist gevraagd langs te komen en enkele verloren gegane elementen te restaureren hier in huis. Op vele plekken hier in mijn woning kon ik al te goed herkennen dat er ooit glas in lood in gezeten had moeten hebben, maar door de loop van de jaren heen zal dit verloren zijn gegaan. Nu houd ik persoonlijk erg van dit soort oude elementen en met het aanpakken van mijn woning wilde ik deze en andere dingen dan ook graag in ere herstellen.

12

Ik heb besloten vandaag enkele details toe te lichten van de veranderingen die zijn aangebracht, te beginnen bij de vestibule, zoals hierboven gefotografeerd. Via het internet heb ik zelf deze oude deur op de kop getikt, want toen ik hier kwam te wonen was het enkel nog een leeg gat. De firma Edelglas heeft voor mij in deze deur een prachtig, vrij geometrisch ontwerp gemaakt waarover ik direct tevreden was. Verrast was ik door de kleur want de oude glas in looddeuren die ik van mijn ouderlijk huis nog ken bevatten alle rood en geel. Groen en okergeel, zoals ook verwerkt in de deur, zijn veel meer mijn kleuren, die passen echt goed bij me en bij deze omgeving.

11

In het toilet, tevens op de benedenverdieping gelegen, heb ik gekozen voor een andere kleurencombinatie, die ik wel speels acht. Het donkerrood combineert goed met het pastelblauw, -paars en turquoise – alle kleuren die ook terugkomen in de rest van de details.