Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een boeket van 100 verse rozen

Van een boeket rozen wordt iedereen blij, maar van een boeket met 100 rozen verbaas je mensen. Zoveel prachtige bloemen in een boeket is een genot voor je ogen. Rozen zijn prachtige bloemen, zeker als je rozen van een kwalitatief hoogwaardige soort hebt. De rode kleur van de roos kenmerkt liefde. Door een boeket van 100 rode rozen aan je geliefde te geven, geef je niet alleen rozen, maar ook een teken van onvoorwaardelijke liefde. Romantischer kan het niet worden.

De mooiste rode rozen zijn van de soort Red Naomi. Deze soort is verkrijgbaar bij diverse rozenwebshop. Een boeket van 100 rozen is groter dan je verwacht. Daarom wordt het meestal in twee boeketten verstuurd.

Betekenis van 100 rozen

Zoals eerder gezegd, is de betekenis van 100 rode rozen onvoorwaardelijke liefde. Perfect cadeau om te geven als echte romanticus. 100 witte rozen daarentegen heeft een andere betekenis. 100 witte rozen wordt meestal gegeven bij een moment van herdenking. De witte roos staat namelijk voor herinnering en waardering. Het is dus ook gepast om dit boeket voor een begrafenis samen te stellen. Bij het geven van 99 rode en 1 witte roos zeg je eigenlijk: “ik hou voor altijd van jou”. De ene witte roos staat voor het respect, tussen alle rode liefdes rozen. Denk dus goed na over de betekenis, voordat je een boeket met 100 rozen aan iemand geeft!

Verzorging van 100 rozen

Heb je zelf 100 rozen ontvangen? Verzorg de rozen goed! Hier een aantal tips om optimaal te genieten van de rozen. Zet de rozen in een glazen vaas van het juiste formaat met water en rozenvoeding. Zorg ervoor dat de rozen genoeg ruimte hebben, om de voeding naar binnen te krijgen. De rozen gaan het langst mee als ze schuin zijn afgeknipt, verwijder ook de bladeren uit het water. Verschoon het water van de rozen regelmatig. Dit doe je met lauwwarm water. Zet de vaas met de rozen op een koele plek. Dus niet in de zon of bij een verwarming!