Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een groene oase zonder zorgen

Schoon, snel, mooi en vooral heel gemakkelijk te onderhouden. Dat is kunstgras. Een ideale oplossing voor iedereen die graag een fijne, groene leefomgeving rond zijn of haar huis creëert, maar daar niet al teveel voor wil hoeven doen. Kunstgras bestel je heel makkelijk op maat bij bijvoorbeeld Vario, een expert op het gebied van het product. Wat precies alle voordelen zijn van dit niet van echt te onderscheiden gras, zetten wij graag voor je op een rijtje.

Voordelen kunstgras

Het grootste voordeel vinden veel kunstgrasbezitters natuurlijk dat het heel gemakkelijk te onderhouden is. Anders dan regulier gras hoef je kunstgras niet te maaien of ervoor te zorgen dat de sprietjes genoeg water krijgen. En toch ziet het er even mooi, en misschien zelfs nog groener uit dan echte begroeiing. Dat is een tweede voordeel: kunstgras is altijd groen. Zo weet je zeker dat jouw gras groener is dan dat van de buren. Ideaal toch?
Kortom: alle lusten, niet de lasten. Ook voor allergieën hoef je niet bang te zijn wanneer je gebruikmaakt van kunstgras. Geen graspollen betekent geen jeukende ogen en niesbuien. Het zachte materiaal is bovendien ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren. Daar kunnen ze urenlang op spelen zonder zich te bezeren. Maar, om toch nog even op het grootste voordeel terug te komen: een kunstgrasveldje blijft altijd groen en daar hoef je zelf helemaal niets voor te doen. Nooit meer last van molshopen, onkruid of mos: dat zou al reden genoeg moeten zijn voor het aanleggen van een kunstgrasveldje.

Van grauw balkon naar groene oase

Handig is ook dat je kunstgras heel makkelijk op maat kan bestellen. Zo kan je zelfs van het kleinste balkonnetje een groene oase maken. Voor je het weet heb je een heerlijk tuintje voor jezelf gecreëerd, ook al woon je 15 hoog, midden in de stad. Breid je kunstgrasveld uit met leuke planten en een rieten tuinsetje en je waant je op vakantie. Ook op het dak laat kunstgras zich prima plaatsen. Eigenlijk maakt het niet uit waar jij je kunstgras aanlegt: zeker is dat je heel gemakkelijk een groene plek zonder zorgen creëert.