Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een mooie groene muur

De Conifeer, een boom die het hele jaar door groen is. Er zijn verschillende soorten Coniferen een boom met ruim 600 verschillende soorten. Zo komen de coniferen ook vaak in Nederland voor. De Conifeer wordt vaak geplant bij de rand van de tuin om daarna als natuurlijke muur aanwezig te zijn. De Conifeer is een boom die zich ook goed uit om bij een doolhof geplaatst te worden.

Waarom een Conifeer?

De Conifeer is de ideale boom voor tuin randen en doolhoven want je kan er (bijna) niet doorheen kijken. Maar hoe komt dit, kan jij je afvragen? De Conifeer heeft bladeren die (naar mijn mening) lijken op een soort kleine groene takken. Hij is natuurlijk wel bruin bij de stam en de grote takken maar hij kleurt steeds groener als je dichter bij de bladeren komt. Daarnaast heeft de Conifeer, net als andere bomen, veel bladeren en doordat de bladeren dicht bij elkaar zitten kan je niet door de Conifeer heen kijken. De Conifeer is niet zoals een normale boom dat hij elk jaar bladeren laat vallen. Nee, de Conifeer is het hele jaar door blad vast. Het is dus niet zo dat als het winter is, de heg dan kaal is en iedereen lekker jouw tuin in kan kijken. De Conifeer houdt zijn kleur het hele jaar door vast. Hierdoor kan je net als bij een schutting altijd genieten van het zelfde uitzicht.

Hoe ga je om met een Conifeer?

Een Conifeer vereist niet veel onderhoud. De regen in Nederland zorgt meestal al voor genoeg water waardoor je hem zelf geen water hoeft te geven. De Wortels gaan diep in de grond en de wind kan door de conifeer heen waaien waardoor hij zelfs bij zware storm kan blijven staan. Dat zie ik een schutting nog niet doen! Wel is het handig om de Conifeer 1 keer per jaar te knippen. Net als mensen groeit zijn kapsel ook, dus als je jouw conifeer op een bepaalde manier wil hebben, moet je hier 1 keer per jaar wat moeite voor doen. Wel is er de mogelijkheid dat de Conifeer ziek wordt. Dit uit zich dan in dorre, grijs bruine plekken. Dit is iets wat vaker voor komt. Deze grijs bruine plekken komen vaak door schimmels die op de takken zitten. Er kan ook schimmel in de grond zitten waardoor de wortels kunnen gaan rotten. Als jouw Conifeer er niet meer zo gezond uitziet, ga dan even naar een tuincentrum en vraag voor advies.

De conifeer de mooie groene muur

Al met al is de conifeer een fijne boom om in de tuin te hebben. Je kan er mooi de tuin meer versieren of hem in een kunstwerk knippen. Door de bladeren kan je er niet door heen kijken en werkt hij net als een schutting. Ik heb er jaren van genoten en ik hoop dat u dat ook een keer doet.

Bron: tuinenmagazine.nl