Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een rolcontainer voor horeca

rolcontainer huren bussum

Ik werkte vroeger in de horeca, de catering om precies te zijn. Een leuke baan; ik begon om zeven uur in de ochtend, bereidde voor een heel bedrijf het ontbijt voor, maakte erna de lunch, en runde de koffiehoek. Dat klinkt allemaal heel hectisch, maar het viel wel mee. Je moet gewoon een vaste routine hebben. Wat dit bedrijf heel goed had geregeld, was dat ze een rolcontainer hadden gehuurd op locatie in Bussum. Deze was absoluut nodig omdat het hele bedrijf genoeg afval produceerde op één dag om drie rolcontainers te vullen. Laat staan de kantine! Wat er per dag binnen komt aan vers voedsel en wat er wordt weggegooid, is niet te bevatten.

Bijvoorbeeld; we hebben 500 man in het bedrijf. In de ochtend worden de verse koffiebroodjes van de bakkerij bezorgd. Deze bezorgt hij in dozen van tien, met plastic wrappers er omheen. De koffie zelf komt binnen in pakken, allemaal individueel verpakt. Deze pak je uit en erna gooi je de doos weg, de plastic verpakking waarin het is gewikkeld om het allemaal bij elkaar te houden gooi je weg, en vervolgens de verpakking van de koffie zelf. Er gaan liters sap, melk, bruisend water en koffie en thee doorheen op één dag. Elk thee pakje komt verpakt in plastic. Op één dag hadden wij zoveel prullenbakken te legen dat we er een uur voor moesten uittrekken. Deze prullenbakken legen wij vervolgens in een rolcontainer, die in de steeg naast het bedrijf staat. Deze zijn heel strategisch uit het zicht geplaatst, want het oog wil ook wat en de geur is ook niet altijd even fijn. Wat wél fijn is, is dat je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak ze worden geleegd. Wij hadden de afspraak met het bedrijf in Bussum om de containers één keer in twee dagen te legen. Daar hadden ze verder geen hulp bij nodig en wij geen omkijken meer naar!

Soms mis ik dat werk wel. Een hele fijne stabiele routine, dezelfde mensen die altijd dezelfde yoghurtjes of koffie bestellen, je bouwde echt een relatie op. Het smeren van de driehonderd broodjes kaas en tweehonderd broodjes worst was een ontspannend tijdverdrijf, en de koffie maken was altijd gezellig. Iedereen was altijd in voor een praatje. Wat ik niet mis? Het vroege opstaan!