Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Een vijgenboom in je tuin

vijgenboom

Of je nu een nieuwbouw huis hebt of een oude woning met tuin, je wilt graag je tuin opfleuren en mooi maken. Een vijgenboom is daar de ideale oplossing voor. De aanschaf van een vijgenboom is niet duur. Je koopt hem in een tuincentrum en plant hem vervolgens in je tuin. Ook is het mogelijk om slechts de zaadjes te kopen en deze in je tuin te planten. Op die manier kan het alleen wel erg lang duren voordat de boom gegroeid is. Een vijgenboom oogt ontzettend mooi in je tuin en is voor iedereen aan te raden.

Hoe verzorg je de vijgenboom

Voor een vijgenboom is het belangrijk dat deze genoeg licht krijgt. Zonder licht is er uiteraard geen fotosynthese mogelijk, dit draagt bij aan de productie van zuurstof. Daarnaast moet de vijgenboom genoeg water krijgen. Zonder water kan de boom niet goed groeien in je achtertuin. Dit moet regelmatig gebeuren. Dit kan dus wel door middel van regen, als met een tuinslang of gieter. Voldoende aandacht voor de vijgenboom levert de mooiste vijgenboom op. Wanneer je de boom ziet groeien geeft dit uiteraard ook voldoening omdat je ziet dat de boom groeit doordat je er moeite in steekt.

De vruchten van een vijgenboom

De vruchten die van een vijgenboom afkomen zijn uiteraard zoals de naam al doet zeggen, vijgen. De vijgen zijn een soort vrucht die kunt eten. De vijg is paars van kleur en stamt dus af van de boom. Je kunt deze vruchten van de boom plukken indien ze rijp genoeg zijn. De vijgen kunnen namelijk alleen gegeten worden als de vijgen rijp zijn. Hier zul je dus goed op moeten letten als je de vijgenboom in gebruik neemt met als doel om de vijgen te kunnen consumeren. Als ze dan eenmaal rijp zijn, kun je ze eten en bijvoorbeeld door salades doen of vijgenjam van maken. Naast een vijgenboom is een leilinde een mooie toevoeging aan uw tuin.