Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Elektrische zonwering voor uw terras

Als je erover nadenkt om zonbescherming aan te schaffen, heb je veel keuzes. Er zijn immers vele soorten, merken, kleuren, kwaliteiten en opties. Een zonwering specialist laat u graag alle mogelijkheden zien. Bekijk de Somfy website voor meer informatie. Tijdens het informatiegesprek met uw dealer zal hij of zij u ook de verschillende soorten bediening en de keuze voor elektrische bediening of niet laten zien. Een Pergola-zonwering is bijvoorbeeld een zelfdragende lichte terrasoverkapping voor uitbouw. De pergola heeft staanders waarvan het voorframe met het zonweringsdoek over geleiders naar voren wordt geschoven. Dit type zonwering is tegenwoordig erg populair en verkrijgbaar in allerlei varianten.

Veranda of serre jaloezieën

Een overkapping wordt bovenop een veranda of over de serre geplaatst. Dit type zonwering verloopt soepel via geleiderails, waarbij het doek in verschillende lichttransmissie graden verkrijgbaar is. Een verandadak voorkomt dat de veranda of veranda snel opwarmt bij zonnig weer. Misschien houdt u ook van een zonnescherm of een knikarmscherm. Ze zijn een comfortabele en meest gebruikte vorm van terraszonwering en kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd. Voorzien van 2 of meer opklapbare armen zodat je makkelijk onder het scherm door kunt lopen. Het voorframe en de behuizing sluiten goed af om het doek en draaiende delen te beschermen. Mits de juiste motor wordt gebruikt.

Je scherm of luifel komt ook ’s avonds van pas

’s Avonds creëer je een gezellige sfeer door je elektrische buitenzonwering automatisch te laten zakken. Uw terras wordt een verlengstuk van de gezellige sfeer binnen. Ook als het kouder of iets te donker wordt, is een automatische zonwering uit te breiden met verwarming en verlichting. Zo kunt u ’s avonds extra lang genieten van een diner op een gezellig en comfortabel terras. Dat is optimaal genieten.