Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Er werden tijdens de Coronacrisis meer bedden online verkocht

Dat er tijdens de Coronacrisis online meer bedden zijn verkocht is natuurlijk niet zo gek, de winkels waren namelijk gesloten. Steeds meer mensen krijgen meer vertrouwen in online kopen. Online een bed bestellen is dan ook niet zo moeilijk, maar je wilt natuurlijk wel een goed bed hebben. Een bed bestel je nu eenmaal niet voor even. Wanneer we ervan uitgaan dat met een bed de bedombouw wordt bedoeld dan is de keuze enorm. Je maakt de keuze voor een bedombouw makkelijker dan de keuze voor een bedbodem of matras. De bedombouw moet gewoon passen bij je interieur en in je slaapkamer. Heb je al een bedombouw dan heb je ook al de bedbodem of bedbodems. Wanneer deze nog voldoen kun je die gebruiken als je tenminste de bedombouw in dezelfde maat besteld.

Wanneer moet je een bedbodem en een matras vervangen?

Een matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. De levensduur van een matras is afhankelijk van het soort matras, je eigen lichaamsbouw, je gewicht, hoeveel je transpireert en of je veel draait. Een goede matras zorgt ervoor dat je voldoende slaapt en geen lichamelijke klachten ontwikkeld. Wanneer je merkt dat je niet meer lekker op je matras ligt, rugpijn of andere pijntjes krijgt, er een kuil in het matras ligt of dat je de pocketveren voelt is het eigenlijk al te laat om een andere matras aan te schaffen. Een bed kan voorzien zijn van een spiraalbodem of een lattenbodem. Een lattenbodem gaat in de regel tussen de 15 en 20 jaar mee. Een spiraalbodem kan een leven lang meegaan, maar een spiraalbodem geeft totaal géén comfort. Wil je meer comfort en een betere slaaphouding vervang je spiraalbodem dan door een lattenbodem.

Hoelang gaat een boxspring mee?

De gemiddelde levensduur van een boxspring is 20 jaar. Maar ook hierbij geldt dat de levensduur afhankelijk is van enkele zaken. Vooral de kwaliteit en het soort boxspring is hierbij belangrijk. De levensduur van een boxspring hangt ook af van het soort matras, je gewicht, hoeveel je transpireert en of je veel draait. Voor een boxspring geldt ook dat een goede matras ervoor zorgt dat je voldoende slaapt en geen lichamelijke klachten ontwikkeld. Je kunt de matras van een boxspring eenvoudig vervangen. Het is dan niet nodig om een nieuwe boxspring aan te schaffen. Een boxspring gaat wel veel langer mee dan een matras in een bedombouw. Dat is de reden waarom steeds meer mensen online een boxspring bestellen.