Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Gazon Onderhoud

Nu de lente alweer voor de deur staat wilt u er natuurlijk voor zorgen dat u tuin in optimale conditie is. 

Vele tuinen in Nederland hebben een mooi grasveld. Nou ja, mooi? Alleen als je je gazon juist verzorgt! Daarom hebben wij enkele tips voor u zodat u het hele jaar en voornamelijk in de zomer een prachtig gazon hebt in de tuin. Als allereerst adviseren wij u gazon regelmatig te verzorgen. 

Elke week, of zelfs elke dag een paar minuutjes kan ervoor zorgen dat u grasveld het hele jaar prachtig is. Regelmatig maaien is ook aan te raden, maar maai het niet te kort! Dat kan het gras kapot maken. 

Wacht ook niet te lang, dat maakt het maaien een stuk lastiger. 

Vervolgens verticuleert u uw gazon. Dat betekent regelmatig uitkammen en schoonmaken zodat lucht en water beter verdeeld zijn en het gras gezond blijft. 

Tevens is het een goed idee uw gazon te bemesten. Dit doet u ongeveer en maximaal 3 maal in het jaar. Te veel heeft een averechts effect. Ook wilt u niet in de winter periode bemesten want dan groeit het gras niet. 

Als laatste raden wij u aan af en toe te sproeien, vooral als het lang droog is geweest. Zorg ervoor dat u voldoende water gebruikt en dit in de avond of ochtend doet zodat het water langer heeft om in te werken. Op deze manier heeft u een prachtig grasveld om dit jaar van te genieten.

Kale plekken

Kale plekken in het gazon, of plekken met onkruid of minder mooi gras? Dan wordt het tijd om het gras uit te steken met een spade en er nieuw gras in het gazon te leggen.Je koopt dan voldoende graszoden om op de kale plekken een nieuwe grasmat te leggen.
Regelmatig water geven, en het gras laten groeien. Niet te kort maaien, en binnenkort is het weer een mooi groen gazon.