Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Geef je woning een make-over.

Veel mensen hebben, zeker als er een wisseling van seizoenen aan zit te komen, de behoefte om hun huis eens even flink onder handen te nemen. Wat dingen te veranderen, klein of groot, zodat het weer even een beetje nieuw voelt, en anders. Een make-over voor je interieur zorgt ervoor dat je weer even scherp en fris naar je eigen huis gaat kijken: waar ben ik nog tevreden mee, en wat mag best wel even een beetje anders?

Kleine ingrepen

Soms is het goed om even met de ogen van een vreemde naar je eigen huis proberen te kijken. Dingen waar je als bewoner aan gewend bent geraakt zie je dan opeens op een heel andere manier. Dat ene hoekje in de woonkamer, dat is wel erg rommelig. En de indeling van de meubels, is die nog wel zo handig, of kan die werktafel toch ergens anders staan?

Af en toe met kritische ogen naar je eigen interieur kijken zorgt ervoor dat je huis fris en opgeruimd blijft, dat rommel zich niet blijft opstapelen in een hoekje waar al meer zooi ligt, en de functie van iedere kamer zo goed mogelijk benut wordt. Het hoeven niet altijd grote veranderingen te zijn die je huis een opgefriste look geven, soms is het gewoon een kwestie van eens even goed opruimen. Ook het aanschaffen van een paar nieuwe accessoires kan de boel even die boost geven die je zoekt: wat nieuwe kussentjes op de bank, een nieuw vloerkleed of nieuwe raambekleding, allemaal kleine zaken die grootse dingen kunnen doen voor de sfeer in huis.

Het grotere werk!

Zijn kleine ingrepen niet genoeg, en wil je het wat grootser aanpakken? Dat kan ook, en zelfs zonder de boel compleet te verbouwen en tijdenlang in de troep te zitten. Een nieuwe vloer bijvoorbeeld, kan een kamer een compleet nieuwe look geven. Kies je voor een makkelijke vloer als laminaat, dan kun je deze zelf leggen en ben je binnen een dag of twee helemaal klaar. Let wel op: heb je eenmaal iets veranderd aan je kamer, zoals de laminaat vloer, dan is het hek vaak van de dam. Want bij die nieuwe vloer passen misschien ook wel heel goed nieuwe meubels…