Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Geur en kleur in de tuin

De Toscaanse jasmijn kan geur en kleur aan de tuin toevoegen. De witte bloemen die in de tweede helft van het jaar in de plant komen kunnen namelijk flink wat geur verspreiden. Dit maakt de plant dan ook een populaire keuze voor mening tuin in het land.

Altijd groen

Een belangrijke reden waarom veel gekozen wordt voor de witte jasmijn is dat hij groen blijft. Dit maakt het minder somber in de tuin. Het is een klimmende plant. Wanneer hij op een zonnige plek staat kan het ook een plant zijn die de bodem bedekt. Toch komt hij beter tot zijn recht als hij beschut staat en bijvoorbeeld tegen een muur op kan groeien. Al deze kenmerken maken ook dat hij gemakkelijk Nederlandse winters kan doorstaan. Dit betekent dus dat u er niet ieder jaar opnieuw voor komt te staan als er even wat strenge vorst voorbij trekt.

Snelle groeier

Naar mate de plant ouder wordt gaat hij meer groeien. Hij kan tot wel een meter per jaar erbij krijgen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar op enig moment zal dit ook betekenen dat u de plant enigszins zal moeten terugdringen. Een meter per jaar is immers al snel gelijk aan een plant die ver boven uw hoofd groeit. Hij heeft bovendien weinig water nodig. Daardoor is hij echter wel juist mede zo populair. De Toscaanse jasmijn biedt dus veel voordelen zolang u er enige aandacht aan kan besteden. Het maakt het een plant die vaak wordt genoemd en geroemd door tuinliefhebbers.