Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Grijs kunstgras onderhouden doe je zo

Grijs kunstgras

Als het grijs kunstgras veel bladeren en takken heeft, moeten deze worden verwijderd. Het bladvrij houden van het kunstgras zorgt ervoor dat er geen voedingsrijke grond in het kunstgras komt, wat kan leiden tot onkruidgroei in het kunstgras. Nu zijn een paar bladeren niet meer zo’n probleem, maar als de bladeren zich snel ophopen en beginnen af ​​te breken, kunnen deze resten een voedingsrijke bodem vormen voor onkruid in kunstgras. Het bladvrij houden van kunstgras kan met een harde borstel, bladblazer of kunststof bladhark. Let op: gebruik geen metalen bladhark, dit kan de vezels van het kunstgras beschadigen waardoor je kunstgras niet zo zacht meer zal zijn.

Grijs kunstgras

Kunstgras schoonmaken 

Over het algemeen is het echter belangrijk om Grijs kunstgras schoon te houden. Vuil draagt ​​niet bij aan de mooiheid van kunstgras, het is niet moeilijk om het schoon te houden. Dit bestaat meestal uit het bovenstaande, zoals het vrijhouden van bladeren, maar het is ook aan te raden om uitwerpselen van dieren en ander vuil te verwijderen. Het kan gemakkelijk worden verwijderd met water en een harde borstel. Soms zien we mos groeien in kunstgras op schaduwrijke en natte plekken. Alle bovenstaande factoren kunnen ervoor zorgen dat uw waardevolle kunstgras er niet meer goed uitziet of goed presteert. Dit herken je doordat het gras “lichter” aanvoelt maar ook doordat de bal slechter rolt dan voorheen. Natuurlijk kunt u zelf onkruid, mos en vuil verwijderen en het kunstgras terug borstelen.

Professioneel laten onderhouden

Het is echter sterk aan te raden om uw Grijs kunstgras af en toe professioneel te laten onderhouden. Het maakt het geheel weer nieuw en verbeterd de genot ervan. Vaak wordt gedacht dat kunstgras overstromingen veroorzaakt; Dat klopt niet. Het hangt natuurlijk af van het type kunstgras, maar in principe laat de mat voldoende water door.