Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Het huren van een container, waarom?

Een puincontainer huren, je hoort het steeds vaker. Maar wat is de reden dat mensen dit willen doen? Er zijn een aantal redenen waarom een puincontainer huren je heel goed zou kunnen uitkomen. Ben je van plan om te gaan verbouwen? Dan kom teen puincontainer uiteraard goed van pas. Het maakt niet uit waar je woont, er zijn genoeg organisaties die dit aanbieden. Daarom gaan we het vandaag eens uitgebreid hebben over een puincontainer huren.

Afmetingen

Hoe groter de verbouwing, hoe groter je puincontainer moet zijn. Daarom zijn er verschillende afmetingen van puincontainers. Het verscheelt natuurlijk per bedrijf hoe groot de selectie containers is. Toch zit er altijd wel een geschikte container tussen voor je. Er zijn altijd een aantal standaardafmetingen die vaak worden uitgekozen, of dit op particulier gebied is of op zakelijk gebied. Bekijk goed het assortiment en vergelijk bedrijven met elkaar en ga opzoek naar de juiste afmeting voor jou.

Het plaatsen

Nadat je een puincontainer hebt uitgekozen, moet de container uiteraard nog geplaatst worden. Een bedrijf denkt samen met jou mee over het plaatsen. De chauffeur die de container komt brengen zal je helpen bij het vinden van de juiste plaats. Hierbij wordt er gekeken naar de juiste, veilige en praktische plek. Uiteraard moet de plaats ook geschikt zijn om te bereiken en om weer opgehaald te worden. 

Type container

Het is van tevoren goed om te kijken naar wat voor type container je wil gaan. De kans dat je meerder soorten afval gaat verzamelen is natuurlijk goed. Maar mogen die soorten afval wel bij elkaar verzameld worden? In heel Nederland moet afval gescheiden aangeleverd worden. Hier moet je dus ook zelf rekening mee houden wanneer je een puincontainer gaat huren. Als je hier hulp bij nodig hebt wordt er uiteraard met je meegekeken. Het is belangrijk dat afval duurzaam gescheiden wordt en dit kan alleen als iedereen hier een handje bij helpt. Zo werken we samen aan een beter milieu. 

Verboden afval

Een puincontainer huren is ontzettend prettig omdat je al je afval erin kwijt kunt tijdens het verbouwen. Echter zijn er een aantal dingen die er absoluut niet in weggegooid mogen worden. Zo zijn asbesthoudende onderdelen niet toegestaan. Dit zijn onderdelen die je sowieso op speciale plekken moet weggooien aangezien er gevaarlijke stoffen uit kunnen komen. Ook dak afval met teerresten zijn niet toegestaan in de container. Buiten dat zitten er weinig voorwaarden aan verbonden. Zorg er ook voor dat de container niet tot de rand gevuld zit. Verdeel het afval goed en zorg dat er nog een rand zichtbaar is.