Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe een tuin te onderhouden

Het onderhoud van te tuin is voor velen een ontspannen bezigheid. Heerlijke lekker even weg uit het de rompslomp van de gewone werkdag. Nieuwe planten erin, heggen snoeien, grasmaaien en ga zo maar door. Voor veel mensen is het dan ook iets dat ze graag doen. Toch is het voor een grote groep best wel een lastige klus en dan met name het creatieve deel. Hoe maak je je tuin modern? Hoe een goede balans te creëren met de waterkant achter het huis?

Een strakke moderne tuin

Het maken van een strakke tuin begint bij de bestrating, mits je dat mooi vindt. Ook de beplanting in een strakke moderne tuin is van groot belang. Welke materialen en welke planten gebruik je? Het is toch best lastig allemaal. Laat je dan ook goed voorlichten als je naar een tuin winkel gaat. Probeer in elk geval te waken voor niet al te veel tierelantijntjes en kleine frutsels. Ga voor grote voorwerpen met rechten en gladde lijnen dan moet je al een heel eind komen. Kies voor niet al te veel kleur. Houd het beperkt tot wit, grijs, zwart en groen. Met maximaal 1 accentkleur. Soms  wil een twee accentkleur ook nog wel eens werken, maar dan moet je het heel goed balanceren.

Aan de waterkant wonen

Als je een tuin aan het water hebt dan wil je daar natuurlijk wel gebruik van maken. Een mooie grote stijger met een bootje kan leuk zijn. Maar je kan ook kiezen voor een wijt uitzicht. Zeker als je aan meer woont of een water met een ruimte uitzicht kan erg leuk zijn. Echter, kan je er ook voor kiezen om een grote schutting neer te zetten en een achterterras te creëren, wat meer privacy geeft voor de rest van de tuin tegen mensen op het water.