Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe herken je een daklekkage?

Een daklekkage is natuurlijk heel vervelend en meestal kom je er niet zo snel achter of je een lekkage hebt. Je moet meestal letten op natte plekken en muffigheid in huis. Een dakdekker is iemand die je dak komt reparen of renoveren. Een dakdekker in Nederland is best makkelijk om in te huren, ze zitten namelijk overal in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven, dan is daar zeker een dakdekker aanwezig. Meer informatie voor een dakdekker in Eindhoven, klik dan op de link. 

Wat te doen? 

Als je een daklekkage hebt ontdekt wat moet je dan precies doen? Het belangrijkste is dat je gelijk iemand inschakelt om je dak te laten maken, zodat je geen zware gevolgen van de lekkage gaat hebben. Als er water het huis inloopt, dan kan je het beste het water opvangen met een emmer of iets anders. En als de lekkage bij elektrische draden of bij apparaten in de buurt is, zorg er dan voor dat je alle snoeren uit het stopcontact hebt gehaald om kortsluiting te voorkomen. 

De oorzaken

Daklekkage kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals een slecht onderhouden dak dat is de meest voorkomende oorzaak als het om daklekkages gaat. Heel veel mensen denken namelijk niet zoveel aan hun dak, dus dan heb je ook niet door als hij vervangen of gerenoveerd moet worden. Het weer kan ook invloed hebben op je dak, door een flinke storm kunnen je dakpannen verschuiven of er vanaf vallen en dan komt er een lekkage, of er vallen takken op je dak en dat kan je dak ook beschadigen. Een verstopte dakgoot kan ook één van de oorzaken zijn. 

De gevolgen

Daklekkage kan best wel veel schade veroorzaken en ook wel financiële schade. Een lekkage heeft zeker wel vervelende gevolgen voor je dakconstructie, door het water kan er houtrot ontstaan en daardoor is de kans groot dat je dakconstructie vervangen moet worden. Er kunnen door de lekkages ook vochtplekken en schimmels ontstaan. Als er een schimmel in je huis zit, dan kan het muffig gaan ruiken, dus dan moet je zeker aan de bel trekken, schimmel is namelijk slecht voor je gezondheid.