Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe je huis als thuis te laten voelen?

De lente komt er weer aan en dat betekent dat de koude winterse dagen bijna voorbij zijn! Het is tijd om je kledingkast, je huis en je mindset klaar te stomen voor een nieuw seizoen. Je huis is dé plek waar je even tot rust kunt komen na een lange dag op werk, studie of lekker kan netflixen. Het is daarom belangrijk om je huis een aangename plek te maken met meubels en accessoires zoals droogbloemen die jouw persoonlijkheid uitstralen. Hieronder daarom een aantal tips om je huis een gezellige en knusse plek te maken met in gedachte wat vrolijkheid die de lente en zomer met zich meebrengen! 

Vergeet niet het Plafond

Ze zeggen weleens dat het plafond de vijfde muur is van een huis. Als je in bed ligt, zie je dan een blanke witte muur? Wat je zou kunnen doen om je huis wat knusser te laten voelen is om het plafond is een zachte tint te schilderen of een heel subtiel patroon. Het beste is om het plafond iets lichter te verven dan de kleur van de muren. Dit zorgt voor een meer open uitstraling en zorgt voor een illusie van een lager plafond. Hierdoor lijkt je kamer wat knusser. Andere oplossingen zouden kunnen zijn om wat muurdecoraties zoals stickers toe te voegen of behangpapier.

Prefereer Diversiteit

Houd je slaapkamer zo simpel mogelijk. Een slaapkamer moet comfortabel, simpel, elegant en jouw persoonlijkheid uitstralen, want in deze kamer kom jij na een dag op werk of studie om lekker te gaan slapen. Een rustige kamer zorgt er namelijk voor dat je beter in slaap valt en dat daardoor je hoofd ook rustiger is. Om wat bewegingsvrijheid te behouden is het handig om bijvoorbeeld aan de kant van je bed wat ruimte vrij te laten en alleen de meubels te kopen die je echt nodig hebt. Accessoires kunnen je kamer opvrolijken en klaarstomen voor de lente! Kaarsen, droogbloemen of foto’s zijn altijd een leuke optie!