Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe kies je het juiste bureau?

Het uitkiezen van een geschikt bureau is voor veel mensen altijd erg tijdrovend. Je zou denken dat dit een simpele klus is, even naar de winkel gaat en je een keuze kunt maken. Dit is niet altijd het geval. Er zijn ontzettend veel verschillende bureaus voor verschillende doeleinden. Je zou denken, er kan toch niet veel fout gaan? Fout zeker niet, maar het is wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bureaus kosten vaak even wat geld, maar dit haal je er ook gemakkelijk weer uit. Wij geven je wat punten waar je op kan letten bij het aanschaffen van een nieuw bureau.

Het doel

Allereerst is het goed om te kijken naar het doel waarom je een nieuw bureau nodig hebt. Niet ieder beroep stelt dezelfde eisen aan een bureau. Dit klinkt allemaal heel serieus alsof er professionele bureaus bestaan, maar er zit een daadwerkelijk verschil in beroepen. Denk aan een architect. Een architect heeft een heel ander type bureau nodig dan bijvoorbeeld een advocaat. Werk je zonder papieren en stiften? Dan is een simpel model waarschijnlijk al meer dan voldoende en hoef je niet voor het grootste model te kiezen. Als je wel in een beroep werkt waar je papierwerken krijgt, veel bezig bent met tekenen en schrijven, dan heb je genoeg ruimte nodig. Ook moet je niet vergeten dat een laptop en zeker een computer ook al een groot gedeelte steelt van het bureau.

Tip: als je veel op je bureau hebt liggen, kies voor een ingebouwde opbergruimte. Zo oogt je bureau ook minder rommelig en creëer je meer ruimte voor jezelf voor andere taken.

Materiaalsoort

Bureaus heb je in allerlei soorten, maten maar ook materialen. Denk aan bureaus van hout, kunststof, maar ook glazen bureaus worden zo nu en dan gekozen. Elk materiaal heeft een eigen prijs, een eigen levensduur en een eigen uitstraling. Daarbij is het belangrijk om van tevoren al te kijken naar het budget wat je voor een bureau zou willen uitgeven. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen, maar het is een feit dat glas bijvoorbeeld minder functioneel is als je er veel op gaat werken met andere materialen. Hierdoor beschadigt je bureau alleen maar sneller en blijft hij minder lang mooi. Dat zou toch wel zonde zijn.

Het model

Dan zijn we aangekomen bij het model. Zo heb je bureaus met een T-poot, met vier poten, maar ook hoekbureaus. Ook zijn er ronde bureaus die in een U lopen. Kijk allereerst naar de ruimte waarin je het bureau gaat plaatsen. Een simpel rechthoekig bureau wordt het meest verkocht en valt het meest flexibel in een ruimte te plaatsen. Toch bieden deze bureaus vaak net wat minder werkruimte. Een hoekbureau is daarom ook een goede optie.