Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe lang gaan elektrische grasmaaiers mee?

accu grasmaaiers

Afhankelijk van het product dat je koopt, moet de accu van de grasmaaier tot een uur meegaan voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De levensduur van de accu is helaas slechts 5 jaar. Dit terwijl de levensduur van een elektrische maaier kan oplopen tot 10 jaar.

Elektrisch goed voor het milieu

Het gebruik van een elektrische maaier kan handig zijn als het gaat om kosten en efficiëntie. Elektrische maaiers zijn gemakkelijker schoon te maken, te repareren en te bedienen. Hun batterijen met een lange levensduur zijn wellicht precies wat je nodig hebt om tijd en geld te besparen.

Hoe lang gaat een volledig opgeladen elektrische maaier mee?

Omdat snoerloze elektrische grasmaaiers op batterijen werken, weten veel mensen niet zeker of ze lang meegaan. Gelukkig zijn elektrische maaiers recentelijk geüpdatet zodat je ze langer kunt gebruiken. De meeste accu’s gaan minstens een uur of een halve hectare mee voordat hij opnieuw dient te worden opgeladen.

Verbeterde accu’s

Accu grasmaaiers zijn verbeterd om heel lang mee te gaan. De batterijen in de grasmaaier moeten minstens vijf jaar blijven werken en oplaadbaar zijn. Onlangs zijn er accu grasmaaiers gemaakt om naar hetzelfde niveau te stijgen als benzinemaaiers.

Een halve hectare moet haalbaar zijn

Nadat je een halve hectare van je gazon heeft gemaaid, zou je batterij in slechts 30 tot 90 minuten volledig moeten kunnen worden opgeladen, afhankelijk van het merk dat je koopt. Deze staan ​​bekend als lithium-ionbatterijen en kunnen ervoor zorgen dat je elektrische maaier een sterke lading behoudt.