Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe maak jij van jouw tuin een paradijs?

Het is momenteel volop zomer dus het perfecte seizoen om de tuin te gaan zitten. Vaak denk ik als ik ergens voor bij rijd: “Zo, die heeft een mooie tuin”. Veel mensen denken dat een mooie tuin veel geld kost. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je tuin zelf opknappen en zelf omtoveren tot een paradijs is helemaal niet duur. In dit artikel ga ik je handige tips geven over hoe jij je tuin kan ombouwen tot een paradijs. 

Zwembad

Bij een tropisch paradijs kan een zwembad natuurlijk niet ontbreken. Iedereen heeft wel een blauw opblaasbaar badje. Dit is natuurlijk verleden tijd. Momenteel zijn er heel veel verschillende zwembaden die je kan kopen tegen een mooi prijsje. Voor 100 euro heb je al een mooi zwembad waar jij met je vrienden in kan zitten. 

Hangmat 

Een hangmat is ideaal in de tuin om een siësta te houden. Een hangmat zet je makkelijk op en hij is ook makkelijk op te bergen. Lekker liggen in de tuin, laat de zon maar komen! Vind jij een hangmat niet fijn? Een opblaasbare luchtbed ligt ook super lekker. 

Genoeg van de zon? 

Te lang in de zon zitten is ook niet goed. Je kan een zonnesteek van krijgen of je raakt verbrandt. Het is goed om schaduw te creëren. Sommige mensen maken gebruik van markiezen of een terrasoverkapping. Ik raad het zeker aan om een schaduwplek in je tuin te hebben.  

Ik houd heel veel van de zomer maar soms is het echt te warm. Heb jij nog leuke tips? Laat het mij weten!