Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Hoe onderhoud je een hedera?

Hera is een plant die vaak gebruikt wordt als schutting of als decoratie bijvoorbeeld tegen een muur. Een hedera groeit snel en is een dekkende plant waardoor hij veel gebruikt wordt als schutting. Ook is een hedra een makkelijk plant om te onderhouden. Je hoeft ook niet echt rekening te houden wanneer je de plant gaat poten. Hedera kopen is hierom een goede optie om te gebruiken schutting. 

Planten 

Een klimop kan je dus het gehele jaar poten. Wel is het zo dat hij het best in de grond gezet kan worden in maart tot begin oktober. In deze periode is de grond lekker warm door deze warmte kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Bij het tegenovergestelde weer vind een hedera het minder prettig om gepoot te worden. Als het vriest en het is zeer droog kunnen de wortels zich minder goed ontwikkelen. 

Als je plantjes gaat planten kun je het beste 4 á 5 planten per meter planten. Dit zorgt ervoor dat de hedera plant goed als schutting kan dienen, dit zorgt er namelijk voor dat de schutting mooi dekkend is.  

Als je de hedera plant in de grond gaat zetten maak dan een plantgat die zo diep is als de pot waarin je de plant hebt gekocht. Om de plant nog wat extra voeding te geven geef je plant nog wat water en doe je er nog goede tuinaarde op. 

Snoeien van de hedera

Een hedera moet 2x gesnoeid worden. Een hedera plant wordt 1x in het voorjaar en 1x in het najaar gesnoeid, Het snoeien van een hedera in het voorjaar kun je het beste doen in het voorjaar van april/ mei en in het najaar augustus/ september. Het is belangrijk om de  hedera niet in de volle zon te snoeien en ook niet bij bewolkt of vochtig weer kun je de hedera beter niet snoeien. Als je het wel doet tijdens deze weersomstandigheden kan dit schade veroorzaken aan de rand bladeren. 

Ook zijn er 2 manieren om je om hedera te snoeien je kunt het doen met zowel een elektrische  heggenschaar als handmatig. Als je het met een elektrische heggenschaar doet is dit wel sneller dan handmatig maar de kwaliteit van de hedera wordt er wel minder van. Daarom adviseert MijnHedera ook om je hedera handmatig te snoeien.  Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd wordt 

Als je er nu over nadenkt om hedera te kopen kun je dat doen in de winkel maar je kunt het ook kopen op een Hedera webshop al MijnHedera. Als je het bij een webshop koopt wordt het goed ingepakt waardoor de planten niet zullen beschadigen.