Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Ideeën voor de inrichting van je tuin

Met het lekkere weer wat we de afgelopen dagen hebben gehad, is het natuurlijk heerlijk om de dagen door te brengen in je tuin. Het is dan ook wel prettig als je tuin er mooi en verzorgd uitziet. Maar hoe richt je je tuin nou in? Dit kan op allerlei verschillende manieren. Daarom geven we je graag wat ideeën bij het inrichten van je tuin.

Ruimte

Allereerst is het goed om heel nauwkeurig te kijken naar de ruimte die je hebt. Je bent natuurlijk afhankelijk van de grootte van je ruimte wat je er allemaal mee kan doen. Wat voor vele onmisbaar is, is groen en gras. Wij kunnen het hier niet meer eens mee zijn. Dit hoeft geen groot oppervlak te zijn. Als je de ruimte hebt gevuld met gras, bloemen of planten, kan je verder kijken wat je overhoudt. 

Tuinmeubelen

Als je goed gekeken hebt naar de ruimte die je hebt, is het tijd om een keuze te maken voor welke tuinmeubelen je gaat. Niet elke tuin heeft een tafel set nodig, maar een lounge set is wel altijd erg prettig. Zo kan je lekker in het zonnetje loungen en genieten van een lekker drankje. Wat ook onder tuinmeubelen valt zijn schilderijen en tafel accessoires om de gehele sfeer een beetje op te fleuren. Denk aan dikke dames schilderijen. Dit zie je de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen in ruimtes in een tuin die overdekt zijn, zoals een tuinkamer. 

Moestuintje

Een mooi verzorgde tuin is voor sommige tuinliefhebbers zelfs een hobby. Er zijn genoeg mensen die tegenwoordig een tuinman hebben, maar gelukkig ook nog genoeg mensen die er zijn niet vies van zijn. Het is daarom ook helemaal niet erg om je eigen tuin te onderhouden, want dit kan juist ontzettend leuk zijn. Wat je tegenwoordig dan ook veel ziet, is het onderhouden van je eigen moestuin. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een gedeelte in je tuin overhoudt voor het verbouwen van je eigen groente. Moestuintjes kan je zo groot maken zoals je zelf wilt. Dit is dus ook mogelijk in een kleine tuin.

Eigen smaak

Voor de rest is het erg belangrijk dat je je eigen smaak toepast in je het ontwerp van je tuin. Dit kan je aanvullen met accessoires en kleuren die in jouw straatje passen. Dit hoeft ook helemaal niet veel geld te kosten. Check winkels zoals de Blokker en de Xenos eens. Hun assortiment is ontzettend breed aan tuinartikelen die niet veel geld kosten.