Wonen & Tuin

adem het goede leven in

In 3 stappen naar een avond voor jezelf in de hottub 

Het lijkt alsmaar belangrijker te worden: me-time. Echt even tijd nemen voor jezelf is van belang om de drukte achter je te laten en even je hoofd leeg te maken. Normaal deel je de hottub natuurlijk het liefst met vrienden, familie of je partner, maar een paar uurtjes de hottub voor jezelf kan zeker geen kwaad. Als je onderstaande stappen volgt ben je na wat me-time in de hottub weer helemaal opgeladen. 

Stook de hottub op

Heb jij onlangs een hottub uitgekozen in de hottub showroom in Groningen en een plekje weten te vinden voor wat me-time? Controleer dan van tevoren of de hottub vol is en of je voldoende stookhout in huis hebt. Aarzel dan niet en begin lekker op tijd met stoken zodat de hottub op temperatuur is zodra jij er in wilt gaan. Dit kun je het beste 2.5 uur van te voren doen. Hoe lang het precies duurt hangt af van het soort kachel die je hebt en wat het starttemperatuur is. Als je nog extra wilt ontspannen kun je ook altijd nog een spa geur gebruiken, bijvoorbeeld lavendel of dennenbos. 

Kies een afspeellijst 

Wat ook bijdraagt aan ontspanning is goede muziek. Welke muziek dit is hangt natuurlijk volledig af van je persoonlijke voorkeur. Of je nu kiest voor pop, klassiek of jazz, wat betreft muziek is er keuze genoeg. Het is wetenschappelijk bewezen dat rustige muziek een uitstekend medicijn is tegen stress. Het leidt uw gedachten af waardoor u ontspant, de bloeddruk daalt en u rustiger ademhaalt. Luisteren naar muziek zorgt er ook voor dat uw lichaam minder stresshormonen aanmaakt en dat het gelukshormoon endorfine aangemaakt wordt.

Time to relax

Voordat je echt kunt gaan ontspannen, hoef je alleen nog maar je badkleding aan te doen en een handdoekje mee te nemen naar de hottub. Zet je telefoon voor een paar uurtjes op niet storen en leg het weg. Je zit immers niet te wachten op appjes en telefoontjes tijdens je me-time. Niet geheel onbelangrijk, maak een drankje waar jij echt blij van wordt. Dit kan gewoon water zijn met wat vers fruit, maar ook een biertje of een wijntje. Of wat dacht je van een (alcoholvrije) cocktail. Nu kun je even lekker genieten en even met jezelf zijn, zonder te denken aan al die dingen die je nog moet doen. Ontspannen maar! 

Meer verhalen