Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Interieurtips voor in 2023

Nadat je je handtekening hebt gezet onder de huur- of koopovereenkomst voor je nieuwe appartement of flat, is de volgende stap het geduldig wachten op de sleutel. Ondertussen kun je beginnen met de laatste hand te leggen aan de inrichting van je huis. Maar hoe bepaal je precies je eigen persoonlijke stijl? En bij welke texturen en tinten voel je je het meest op je gemak? Bij https://www.glazz.nl/ hebben we een specifieke checklist met interieurtips voor in 2023 voor je opgesteld.

Ga op internet en in magazines op zoek naar inspiratie

Als het gaat om de inrichting van je nieuwe huis, zoek dan een online en in magazines naar decoratie-ideeën en wooninspiratie. Kijk goed naar welke stijlen je mooi vindt en welke meubels gelijk jouw aandacht trekken. Online zijn ook veel blogs te vinden met foto’s van inspiratie die passen bij jouw persoonlijke stijl. Probeer één of een paar stijlen te vinden die jou het meest aanspreken en combineer deze zo nodig met elkaar.  

Kies je kleurenschema

Je huisontwerp wordt sterk beïnvloed door de kleuren die je kiest. Kies je voor pasteltinten? Of voel je je aangetrokken tot meer levendige tinten? Kies de kleuren waarbij je je het meest op je gemak voelt, met welke optie je ook kiest. Als je de basis eenvoudig houdt, heb je meer ruimte om te spelen met opvallende accessoires. Het is essentieel dat de kleuren elkaar aanvullen als je voor een levendig assortiment tinten wilt gaan.

Stel een lichtplan samen

Als je bezig bent je nieuwe huis in te richten, is de verlichting meestal niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het van het grootste belang. Onderzoek eerst de locaties van de verschillende stopcontacten en aansluitpunten. Daarna moet je een verlichtingsplan ontwerpen door eerst te bepalen wat voor soort licht er in elke ruimte gebruikt moet worden.

Kies voor verschillende hoogtes

Voorkom altijd of alle meubels in de kamer even hoog zijn. Beperk je bijvoorbeeld niet tot het kiezen van uitsluitend lage meubels, meng in plaats daarvan de meubels door bijvoorbeeld een hoge designkast en een kleinere bijzettafel in je woning ontwerp op te nemen. Ramen zijn in dit verband ook een essentieel onderdeel. Als het enigszins mogelijk is, kun je het beste vermijden dat je buurmeubels op dezelfde hoogte staan als de vensterbank. Je kamer zal door deze verandering een levendige sfeer krijgen.