Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Japanse sierkers

Japanse sierkers

Alles over de Japanse sierkers

De Japanse sierkers is een unieke en prachtige boom die u herkent aan de mooie wit-roze bloemen die eraan groeien tijdens de bloeitijd. Hierdoor is de sierkers een mooie boom die in zowat elke tuin wel mooi tot zijn recht komt. Lees in dit blog dan ook alles over de verzorging en het snoeien van deze boom.

Snoeien van een Japanse sierkers

De bloeitijd van de Japanse sierkers is in het voorjaar rond mei en april. U snoeit deze boom het beste na de bloeitijd. Hierbij knipt u zijtakken weg en snoeit u takken terug die te groot zijn geworden. Snoei ook lelijke, beschadigde en kruisende takken weg die elkaar alleen maar in de weg zitten. Deze ingrijpende snoeimethoden voert u het beste in het najaar uit in oktober of november. Let er in ieder geval op dat u nooit snoeit tijdens strenge vorst of te vroeg in het voorjaar. Dan kan de sierkers gaan bloeden.

Onderhoud

Goed nieuws als het op onderhoud aankomt: veel onderhoud is namelijk niet nodig. U hoeft alleen af en toe water te geven en de grond te bemesten. Zorg ervoor dat u tijdens de hete dagen van het jaar wat extra water aan uw sierkers geeft. Doe dit vooral rondom de stam van de boom en zorg ervoor dat de grond goed water doorlaat. Is dit niet het geval? Dan kan het water blijven staan en kan er wortelrot optreden. Qua voeding bemest u de Japanse sierkers gewoon met wat eenvoudige organische meststof. Doe dit altijd in het voorjaar. Zorg er ook voor dat u vroeg in het voorjaar, voor de bemesting, wat kalk verspreidt rondom de voet van de boom. In het najaar verliest de boom dan misschien wel z’n bladeren, maar hij heeft ook dan nog altijd geen extra verzorging nodig. Wel zo fijn toch?

Meer informatie

Wilt u graag een Japanse sierkers kopen? Raadpleeg dan altijd een goede speciaalzaak die u van advies op maat kan voorzien. Wilt u liever eerst meer weten over deze mooie boom? Stel al uw vragen gerust via het contactformulier.