Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Je tuin helemaal klaarmaken voor de winter

Mijn tuintje is voor mij echt mijn ‘happy place’. In de zomer ben ik graag in de tuin aan het klussen en tuinieren. En boven dat besteed ik nog liever mijn tijd door lekker te luieren in een ligstoel in mijn paradijsje. In de winter vind ik het dan ook altijd hartstikke jammer dat het weer het niet toelaat om vaak in de tuin te zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om hier verandering in te brengen. Afgelopen maand heb ik mijn tuin een kleine make-over gegeven zodat ik hier aankomende winter ook van kan genieten. 

Een serre

Deze verandering in mijn tuin was waarschijnlijk wel de grootste en duurste van allemaal. Ik heb namelijk geïnvesteerd in het bouwen van een serre. Een serre is een soort aanbouw, gemaakt van glas. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je buiten zit, terwijl je eigenlijk heerlijk warm binnen bent. Het is natuurlijk niet het hele jaar door winter, maar die serre staat er wel permanent. Om deze reden heb ik een grote schuifpui in de wand laten plaatsen. Als het in de zomer dan lekker weer is, kan deze schuifpui gewoon helemaal open gegooid worden zodat je als het ware gewoon weer buiten zit. 

Warmtebronnen

Ik heb graag mensen over de vloer en geef dan ook regelmatig kleine feestjes met vrienden en familie. Aangezien mijn tuin relatief groot is, is dit vaak de perfecte plek om een borrel te doen. In de winter moest dit tot nu toe echter altijd naar binnen verplaatsen, maar al deze mensen passen binnen maar net. Daarom besloot ik ook te investeren in een aantal goede warmtebronnen voor in de tuin. Zo kan ik in de winter nog steeds met evenveel mensen borrelen in de tuin, zonder dat ze kou hoeven te lijden. Ten eerste kocht ik een mooie grote vuurkorf. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een enorm knusse sfeer. Daarnaast investeerde ik in een paar hele goede heaters. Deze zijn enorm effectief en houden iedereen warm. 

Sfeervolle decoratie

Sommige mensen worden al helemaal depressief bij de gedachte aan de winter, maar ik niet. Ik zie de winter juist als een hele sfeervolle en knusse periode. Het is misschien mijn favoriete seizoen. Ik vind het dus ook belangrijk dat mijn tuin dit weerspiegelt. Daarom hing ik bijvoorbeeld een heleboel lichtsnoeren op in mijn tuin. Als deze aan staan in het donker, krijg je bijna een magisch gevoel. Tot slot kocht ik een aantal dingetjes zoals warme dekentjes, sfeervolle kussentjes en een geluidsinstallatie om sfeervolle muziek op te spelen.