Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Je tuin romantisch inrichten

Een tuin kun je op allerlei manieren inrichten. Spreekt een romantische stijl jou wel aan, bijvoorbeeld omdat je huis ook op een romantische manier is ingericht? Of omdat dit gewoon bij je persoonlijkheid past? Ga vandaag nog aan de slag! Onderstaande tips helpen je bij het op een romantische manier inrichten van je tuin. 

Ga voor hoge muren

Heb je de mogelijkheid om hoge wanden te bouwen in je tuin? Ga daar dan voor. Ze zorgen voor een romantisch effect, helemaal als je ze laat begroeien met bepaalde planten zoals de klimop. Je kunt natuurlijk ook voor bloemen gaan die omhoog klimmen, het is maar net wat je mooi vindt. 

Een romantische zitplek

Uiteraard heb je ook een plek nodig in je tuin waar je (samen met je geliefde) kunt gaan zitten. Wat dacht je van een fijne loungehoek, met een zachte, comfortabele bank? Daarbij mag romantische verlichting natuurlijk niet ontbreken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een plekje te creëren in je serre van Metalura, als je die natuurlijk hebt.

Romantische verlichting

Bij een romantische tuin hoort ook romantische verlichting. Je moet elkaar natuurlijk wel kunnen zien in het donker. Ga eens voor iets anders dan anders en kies voor mooie lampjes in de bomen. Dit zorgt gegarandeerd voor een romantische sfeer in je tuin. Er bestaan natuurlijk ook mooie romantische tafellampen die je op de tuintafel zou kunnen zetten, of verlichting speciaal voor het looppaadje in je tuin. Er zijn in ieder geval opties genoeg.

De juiste bloemen

Rozen staan symbool voor de liefde en doen het dus goed in een tuin met een romantische inrichting. Ze geven een mooi effect en zorgen ervoor dat de tuin net iets gezelliger wordt. Je kunt wat rozenstruiken planten, maar bijvoorbeeld ook een vaasje met een paar mooie rode rozen op je tuintafel plaatsen.