Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Klassieker onder de speeltoestellen: glijbaan met schommel

De echte klassieker onder de speeltoestellen is de schommel met glijbaan. Of het nu gaat om je eigen tuin of om een openbare speelplaats, het speeltoestel met glijbaan en schommel is niet meer weg te denken. Je kinderen kunnen heerlijk schommelen als een echte piloot en de moedige kinderen kunnen het speeltoestel beklimmen om er vervolgens met veel plezier vanaf te glijden. Het mooie van zo’n compleet speeltoestel is dat het in bijna elke tuin past. De meeste toestellen zijn ruimtebesparend en er is voor elk budget iets te vinden.

Je eigen speeltoestel met glijbaan en schommel maken

Er zijn genoeg kant en klare speeltoestellen te koop, maar wat te denken om eens een paar dagen uit te trekken om zelf een speeltoestel in elkaar te zetten? Het kan heel leuk zijn voor je gezin en je zult er veel plezier aan beleven. Elk kind houdt namelijk van schommelen en glijden en zo’n eigen gemaakte speeltoestel zal perfect passen in je tuin. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je ze de glijbaan lengte en platformhoogte bepalen. Je wilt natuurlijk zelf alles in de hand houden en daarom is het mogelijk om zelf je kleuren te kiezen van de schommel en de glijbaan. Een handige tip is om het speeltoestel te maken van hout en te impregneren met keteldruk impregneren. Zo bescherm je het hout tegen allerlei weersinvloeden en kun je jarenlang genieten van het speeltoestel.

De schommels met extra accessoires

Wil je meer afwisseling hebben dan kun je extra accessoires toevoegen aan je speeltoestel. Je kunt heel eenvoudig voor meer afwisseling zorgen door aan de schommel een bokszak, klimtouw of touwladder toe te voegen. En heb je een kleine baby dan kun je het kinderzitje van de schommel vervangen door een babyzitje. Zo kun je ook de allerkleinste laten zweven door de lucht. Hoe leuk is dat? Laat je kinderen verwennen met een speeltoestel met glijbaan en schommel en zoek het avontuur op. Dit soort speeltoestellen mogen niet ontbreken in je tuin en kunnen jarenlang speelplezier brengen. Ga snel aan de slag en creëer je eigen speeltoestel.