Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Kom meer te weten over tuinafscheidingen

Schutting

In deze blog kom je meer te weten over tuinafscheidingen. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van tuinafscheidingen? We gaan de standaard en ongewone manieren van afscheiden aan je voorleggen. Er zijn veel mogelijkheden, dus we hebben een selectie moeten maken. 

Houten afscheiding

Een houten afscheiding zie je bij heel veel mensen in de tuin. Dit soort afscheidingen zijn nog steeds ongekend populair. Een houten afscheiding kun je eenvoudig zelf monteren. Een houten afscheiding herbergt de privacy optimaal. Je kunt met geen mogelijkheid bij de buren gluren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout in goede staat blijft. Zet er dus geen zware dingen tegenaan. Het beste kun je een houten schutting onderhouden met beits. Beits zorgt ervoor dat er geen hout in het vocht trekt. Daarnaast voorkom je hiermee dat het hout gaat rotten. Op zoek naar een houten afscheiding of naar een houten inrijpoort

Romantische afscheiding

Ben je een romantisch persoon? Vind je het leuk om de ander te verrassen? Een witte tuinafscheiding met een ruit erin heeft wel iets romantisch. Een romantische afscheiding heeft iets opens, maar biedt ook enige privacy. Vaak zie je dat zo’n soort afscheiding wordt begroeid met planten. 

Hoge heg afscheiding

Als je echt een hoge afscheiding wilt, dan kun je het beste kiezen voor een heg. Een heg is natuurlijk niet van de een op de andere dag hoog. Maar een heg geeft een mooi effect aan je tuin. Het ziet er namelijk heel natuurlijk uit en het geeft ook echt een andere sfeer mee aan je tuin als je kiest voor een groene afscheiding in de vorm van een heg. 

Gevlochten takken

Met een massieve schutting kan je een opgesloten gevoel krijgen. Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen hun tuin afscheiden met gevlochten takken. Deze takken kun je horizontaal of verticaal plaatsen. De gevlochten ‘schutting’ geeft een vrijer gevoel. Omdat er kleine strookjes licht door de gevlochten takken heen komen. 

Stenen muur

Heb je een mooi groot landhuis? Dan is het heel gaaf om te kiezen voor een stenen afscheiding. Vanaf de buitenkant ziet dit er heel gaaf uit. 
Bezoek de website van de Houtburcht als je op zoek bent naar een houten poort.