Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Levensduur van een loungeset

loungeset

U wilt een nieuwe loungeset aanschaffen. Niet alleen de uitstraling is hier belangrijk, want de aankoop hiervan brengt heel wat andere factoren met zich mee. Eén van deze factoren is de levensduur. Het is van belang goed te kijken naar o.a. het materiaal en waar u de loungeset wil plaatsen.

Het type materiaal is de belangrijkste factor waar rekening met moet gehouden worden. Plastic sets zijn niet aan te raden, ondanks de aankoopprijs vaak lager zal liggen dan de meeste andere materialen. Plastic is minder robuust. Een populair materiaal is aluminium. Dit materiaal wordt niet snel aangetast door roestschade en geeft een ook nog een strakke look aan uw lounge. Ook vlechtwerk kan 20 jaar of langer meegaan. Wanneer hierbij een draadje stuk gaat, is dit makkelijk te repareren en hoeft u niet meteen een nieuw onderdeel uit uw loungeset te kopen.

loungeset

De volgende factor is de plaats waar de lounge geplaatst zal worden. Voor een optimale levensduur kan u de loungeset best onder een overkapping plaatsen. Op die manier is er minder invloed van de zon, vallende bladeren of uitwerpselen van dieren die op uw dure set vallen. In combinatie met goed onderhoud en aangepaste producten zal dit de levensduur met beduidende tijd verlengen.

Gruw winter -en herfstweer zijn de moeilijkste omstandigheden voor een lounge. Op deze momenten zal de levensduur het snelst achteruit gaan. Bekijk daarom of het mogelijk is tijdens stormen of vrieskou de lounge binnen te zetten. Een tuinhuis is hiervoor een aangewezen plek. Wanneer u uw loungeset koopt, overweeg hier ook een hoes bij te kopen die als beschermlaag kan dienen.

Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit en potentiële levensduur, kan u ook steeds kijken naar de garantie die door de leverancier wordt aangeboden. Winkels die sterk overtuigd zijn van hun producten durven namelijk al snel uit te pakken met lange garantieperiodes. Leveranciers met mindere kwaliteit producten zullen minder snel lange garanties aanbieden.

Wanneer er rekening gehouden wordt met bovenstaande elementen, mag u een levensduur verwachten van 20 jaar of meer.