Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Ontdek de krachtige eigenschappen van Secto Design

Sinds jaar en dag kunnen we vaststellen dat hout wordt bestempeld als één van de interessantste en bovendien ook warmste materialen die op de markt is terug te vinden. Verschillende merken houden er dan ook in de praktijk van om gebruik te maken van dit soort materiaal. Eén van deze merken luistert naar de naam Secto Design. Zij heeft er door de jaren heen dan ook voor gekozen om verschillende prachtige lampen te vervaardigen uit dit materiaal. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Dan kan de onderstaande informatie je daar ongetwijfeld bij helpen.

Secto Design, een merk van Finse bodem 

Secto Design is een Fins merk welke in het leven werd geroepen om een invulling te bieden voor de behoefte die is ontstaan aan originele, houten lampen. Dit als aanvulling van een soortgelijk meubilair. Het resultaat is een indrukwekkende lijn bestaande uit Scandinavische lampen welke met het grootst mogelijke vakwerk zijn vervaardigd uit hout. Voor al deze verschillende lampen geldt bovendien dat ze zich kenmerken door niet alleen een zeer aantrekkelijke, maar bovendien ook tijdloze uitstraling. Het unieke karakter van deze lampen heeft ervoor gezorgd dat ze niet alleen bij mensen thuis, maar ook in openbare ruimtes ongelofelijk graag worden toegepast.

Ethisch en ecologisch correct 

Het spreekt voor zich dat het je bij het bekijken van de lijn met lampen van Secto Design meteen zal opvallen dat deze lampen over een geweldig mooie uitstraling beschikken. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk eveneens tot de conclusie komen dat deze lampen zowel ethisch als ecologisch correct zijn. Voor het vervaardigen van deze geweldig mooie lampen wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde PEFC-gecertificeerde berkenhout. Deze houtsoort doet dienst als basis voor de lampenkappen. 

Voor het berkenhout geldt dat het ter plaatse in Finland wordt geteeld. Dat heeft als gevolg dat de transporten zeer kort gehouden kunnen worden. Daarnaast is het zo dat er tijdens het productieproces ook op toe wordt gezien dat elk stukje van de kostbare berk wordt benut. Daarnaast kan er worden vastgesteld dat ook het hele proces van recyclage heel wat aandacht krijgt. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien je kiest voor één van de verschillende lampen van dit Finse merk ben je altijd verzekerd van een ethisch en ecologische correcte keuze. 

Ruim assortiment bestaande uit prachtige, houten lampen van Secto Design

Last but not least spreekt het voor zich dat het merk Secto Design door de jaren heen een geweldig mooi assortiment op de markt heeft gebracht bestaande uit de meest uiteenlopende lampen. Voor al deze lampen geldt dat ze zijn gemaakt van een prachtig hout en beschikken over een geweldig design. Enkele opties waar je een keuze tussen kan maken zijn de volgende:

  • Octo 4241 Small Hanglamp; 
  • Aspiro 8000;
  • Secto 4230; 
  • Secto 4210; 
  • Kuulto 9100;

De bovenstaande opties zijn natuurlijk slechts het puntje  van de ijsberg. In de praktijk zijn er in het assortiment van dit merk dan ook nog heel wat andere lampen ook terug te vinden. Hoe dan ook, wil je graag een nieuwe lamp kopen en ben je daarvoor nog op zoek naar een echt bijzonder exemplaar? Ontdek dan zeker eens het aanbod van het merk Secto Design! Het aanbod van Secto Design vind je op Lamptwist.com.