Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Open veld in buitengebied perfect voor carbidschieten

Voor de traditie van carbid schieten rond oud en nieuw is het goed om met een paar dingen rekening te houden. De harde knallen die het veroorzaakt en die de traditie zo leuk maakt, mogen liever geen overlast voor omwonenden en hun huisdieren geven. Het ver weg schieten van de bal of deksel die na de explosie met enorme kracht losschiet van de melkbus. Er is veel ruimte nodig om dat veilig te kunnen doen. Zoek een veldje in het buitengebied op om met zo min mogelijk overlast een leuke middag carbidschieten te organiseren. Misschien is een briefje in de bus van omwonenden wel een goede manier om wat meer draagvlak voor het carbidschieten te krijgen. Even informeren bij je gemeente over de geldende regels. Vaak is een melding al voldoende. En voor je eigen veiligheid en gezondheid is het dragen van gehoorbescherming aan te raden.

Carbid in de strijd tegen mollen

In het bestrijden van mollen in je tuin is een beetje mollencarbid een probaat middel. De mollen hebben een hekel aan de geur die het carbid afscheidt en zullen het uit de weg gaan. Zo worden de dieren niet gedood maar wel efficiënt en diervriendelijk uit je tuin verdreven. Geen dure professional nodig die je kunt inhuren om van de mollen in je gazon af te komen. Maar op een eenvoudige en verantwoorde manier kun je zelf de dieren bestrijden. Voorlopig zie je ze niet meer terug.

Goed voor je tuin

De mollen bestrijden met carbid heeft nog meer voordelen. Het laat geen schadelijke residuen achter in je tuin. De bodem neemt het carbid als een meststof op en is dus niet vervuilend in de bodem. Dat maakt deze mollenverjager producten op basis van carbid een duurzaam en verantwoord middel om mee te tuinieren.