Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Plissegordijnen top down bottom up in huis?

Gordijnen hebben veel invloed op de sfeer van een woning: de kleur en hoeveelheid licht die de stof doorlaat bepalen de uitstraling van de kamer. Over de laatste jaren lijken steeds meer mensen te kiezen voor plissegordijnen top down bottom up. De gordijnen hebben een functionele en luxe uitstraling waar veel mensen over te spreken zijn. Heb jij al plissegordijnen top down bottom up in huis?

Hoe bedien je de plissegordijnen top down bottom up?

De plissegordijnen top down bottom up zijn het beste te vergelijken met een accordeon. Op het moment dat je de gordijnen opent vouwt de stof in kleine repen op, wat iets weg heeft van het muziekinstrument. Steeds meer mensen kiezen voor plissegordijnen top down bottom up. Dit komt omdat ze erg praktisch zijn: plissegordijnen zijn zowel via onder als boven te openen. Ze zijn zelfs aan beide kanten tegelijkertijd te openen, zodat enkel in het midden van het raam een gedeelte van het raam dichtblijft. Dit is erg handig als je graag veel zonlicht binnenkrijgt, maar geen pottenkijkers wil hebben. Je hangt het plissegordijnen dan op ooghoogte zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. 

 

Plissegordijnen zijn op een aantal verschillende manieren te bedienen. Je hebt de standaard sluiting waarbij je het plissegordijn top down bottom up met een koord bediend, maar je kunt ook een handgreep gebruiken om het gordijn in te stellen. Verder zijn er ook koordloze gordijnen waarbij je enkel je hand gebruikt om het plissegordijn te openen of te sluiten. 

Kies de hoeveelheid lichtinval van je plissegordijnen

Plissegordijnen top down bottom up zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. De meeste gordijnen kennen een transparante of semi-transparante stof. Doordat plissegordijnen een hoge hoeveelheid licht binnenlaten gaat je woning veel opener en ruimtelijker aanvoelen. Veel lichtinval zorgt er namelijk voor dat je kamer groter lijkt. Mocht je liever de hoeveelheid zonlicht beperken? Dan kun je er ook voor kiezen om plissegordijnen met een verduisterende stof aan te schaffen. Deze stof laat een stuk minder licht door. 

Graag plissegordijnen of lamellen kopen? Op het internet staat een breed aanbod van plissegordijnen top down bottom up waar je uit kunt kiezen. Om zeker te zijn van je aankoop is het belangrijk dat je je ramen goed opmeet om zo de juiste afmetingen te kunnen bestellen. Anders kun je altijd nog een fysieke winkel bezoeken en daar plissegordijnen en lamellen kopen en dat is wel zo prettig om te weten bij een eventuele aanschaf.