Wonen & Tuin

adem het goede leven in

Rolgordijnen op maat: een aangename en functionele zonwering voor iedere kamer

Rolgordijnen zijn als raambekleding doorgaans populair vanwege de privacy en verduistering van overmatig verlichte kamers. Maar met een weloverwogen keuze geniet je ook van mooie lichteffecten en raamdecoratie die past bij jouw interieurstijl. Of je nou specifieke aandacht hebt voor de praktische voordelen, voor een bepaalde kleur of mate van zonwering, met rolgordijnen op maat heb je keuze uit verschillende variaties, passend bij elk kamertype.

Rolgordijnen op maat: verkoelende zonwering voor de slaapkamer

Iedereen houdt van vrolijke zonneschijn in de zomer. Maar als de temperatuur in kamers ondraaglijk oploopt en je het gevoel hebt dat je binnen zit te bakken, snak je naar een verlossende tempering van de hitte. Rolgordijnen met speciale warmtewering zijn hier gelukkig de ideale oplossing voor. Met een aluminium of Perlex coating op de achterkant, beschermen ze effectief tegen de warmte. Zulke warmte-reflecterende rolgordijnen komen aangenaam van pas in woonkamers waar het snel warm wordt en lenen zich bij uitstek als raambekleding voor slaapkamers en kinderkamers.

Maximale privacy en verschillende transparantieniveau’s   

Laat het rolgordijn zakken voor maximale privacy en bescherming tegen verblindend zonlicht. Is het niet al te warm en staat de zon niet pontificaal in je kamer te schijnen, schuif in dat geval het rolgordijn helemaal naar boven om te genieten van het licht en de warmte. Dankzij verschillende transparantieniveaus, structuren en kleuren heb je keuze uit maatwerk dat voldoet aan jouw individuele wensen.

Praktische voordelen

Warmte werende rolgordijnen zijn geschikt als bescherming tegen lichtreflectie, zodat je probleemloos tv kunt kijken of achter je computerscherm kunt werken. De gordijnen dragen tevens bij aan het terugdringen van energiekosten door speciaal ontwikkelde stoffen die kou en warmte buitenhouden. Bovendien pas je rolgordijnen precies aan op jouw visuele ideeën en functionele eisen zonder te boren. Installeer een rolgordijn eenvoudigweg met stevige klembeugels en profiteer van optimale privacy en zonwering voor ramen en deuren.

Rolgordijnen op maat

Dankzij het brede aanbod van rolgordijnen op maat bestaat er een veelkleurig pallet aan stofsoorten. Heb je een kleur en patroon gevonden dat in lijn is met jouw smaak? Maak dan jouw rolgordijn op maat compleet met het transparantieniveau dat geschikt is voor de mate van lichtinval in de kamer. De beschikbare stoffen zijn toepasselijk voor elke stijlinrichting en elke behoefte aan zonwering, privacybescherming of warmtebescherming. Rolgordijnen zijn overigens niet voorbehouden aan de woonkamer of slaapkamer. Ze zijn ook geschikt als raambekleding in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.